Nog een verbouw-update

We zitten bijna aan het hoogtepunt van de verbouw-chaos. Binnen een dikke week zou de piek voorbij moeten zijn.

Het opmetsen van de nieuwe gevelsteen met de isolatie is bijna af. Nu ze rondom de keuken bovenaan gekomen zijn was dit het moment om het dak eraf te halen en opnieuw te leggen. Bij de afbraak van het vals plafond binnenin was het pijnlijk duidelijk in wat voor slechte toestand het dak was: vocht had zich duidelijk meester gemaakt van de planken, oude bijen of zelfs wespennesten moesten weggehaald.

Vandaag werd dus het dak eraf gehaald. Het was de bedoeling dat in 1 beweging het nieuwe dak er op zou liggen, maar het weer stak er een stokje voor. De werkmannen zijn niet bang van een windvlaag, maar als die gepaard gaat met hemelsluizen die open gaan en ook hagel met zich meebrengt dan is het gewoon te gevaarlijk om verder te werken. Het dak werd tijdelijk dichtgelegd met een zeil, morgen wordt het afgewerkt.

Hopelijk zijn de weergoden ons dan ietsje gunstiger gezind.

Geef een reactie