Voetjes terug op de grond

Een weekje braaf 90% van de tijd plat in de zetel doorgebracht. Vrijdag gingen we dan op controle bij de gyne. Nakijken van de baarmoederhals heeft op dit punt in de zwangerschap blijkbaar geen nut, maar omdat het liggen ook goed geholpen heeft maakt ze zicht er op dit ogenblik niet al te veel zorgen over. Ik moet het rustig aan blijven doen en iets laten weten indien ik terug zo veel harde buiken krijg. Voor de zekerheid ook een staaltje urine naar het labo gestuurd, om zeker te zijn dat ik zonder het te weten niet met een blaasontsteking of zo zit, dat kan blijkbaar ook zo’n effect geven.

Bij de controle hoorde ook een echo. Ook hier alles tiptop: geen hazenlip of open buikje, rug was wat moeilijker te zien want baby wilde niet echt meewerken, lijkt nu al enorm op de grote zus! Hartkamertjes aanwezig, beweeglijke baby. Dus ook hier weer: alles ok maar zien dat ik het rustig hou, we willen vermijden dat ik vroeg thuis moet blijven he!

En we weten nu ook wat het wordt. We gaan er geen geheim van maken, maar graag wel een persoonlijk vraagje als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen 😉

3 thoughts on “Voetjes terug op de grond

  1. Wat fijn dat alles goed gaat! Ik hoop alvast dat de harde buiken vanaf nu binnen de perken blijven. Veel succes daar!
    (en ja, ik ben wel wat nieuwsgierig naar ‘t geslacht, als je het kwijt wilt mag je altijd es DM’en ;-))

  2. kleinkoninckske

    Goed dat je er weer bovenop bent! En nu niet vergeten om jezelf de nodige rust te gunnen! En als je toch aanbiedt om mijn nieuwsgierigheid te botvieren, dan wil ik wel graag weten of Manon een broertje of een zusje krijgt, ja. Had je zelf een voorkeur?

Geef een reactie