Speelpleinwerking

Voor één keer kan de opmerking “niet meer zoals vroeger” echt wel positief geïnterpreteerd worden. Sinds Manon terug is van vakantie met de grootouders gaat ze opnieuw naar de plaatselijke speelpleinwerking.

Ik hoorde daar vroeger horrorverhalen over. Geen middelen, vuile en afgeleefde omgevingen, te weinig monitoren voor te veel kinderen die dus niet veel meer deden dan elk kind eens een drankje geven en vechtenden scheiden. Ik was als kindblij dat ik thuis was tijdens de grote vakantie.

In de gemeente waar we nu wonen vind ik de speelpleinwerking echter zelfs boven sommige kampen uitsteken (I’m looking at you, Ideekids sprookjeskamp voor kleuters in Aalst). Ze hebben de grote polyvalente zaal in het gemeentecomplex ter beschikking met daarin een versierd podium en trampolines, een ruimte met fietsjes en karretjes en een heus springkasteel, en een ruimte voor de grotere kinderen met een paar pooltafels! Ook buiten is er ruimte met plonsbaden, een reusachtige zandbak en de voetbalvelden en vlakbij gelegen bossen worden ook dankbaar gebruikt. Er staat aangegeven wanneer ze in de plonsbadjes gaan zodat je een badpak en handdoek kunt meegeven, of wanneer ze verwachten dat de kinderen zich extra vuil zullen maken, bijvoorbeeld tijdens een zoektocht.

En elke keer ik zeg: “Manon, morgen ga je naar het speelplein.”, word ik met gejuich ontvangen.

image

Zeker sinds ze laatst geschminkt als een ijsprinses terugkwam. Het wordt zelfs zo straf dat kleine broer het begint erg te vinden dat hij nog naar de crèche gaat deze zomer en dus niet mee mag… maar het speelplein is pas vanaf 3 jaar, en die verjaardag komt pas in september. Nog heel even geduld voor hem.

Doe zo voort, speelpleinwerking Affligem!

2 thoughts on “Speelpleinwerking

  1. in 91 was ik monitor op een speelplein werking, en ook toen was dat al heel goed. In ‘ 92 deden we het zelfs redelijk agile: we hadden meerdere activiteiten en de kinderen konden zelf kiezen wat ze wilden….

  2. Liese

    ik heb dat ook twee jaar gegeven toen ik 16 en 17 was. Wij maakten daar serieus ons werk van met goeie voorbereidingen en een goeie taakverdeling. Hier in onze gemeente is er een heel goeie buitenschoolse werking waar ik mijn zoon graag naartoe zend en waar hij tevreden van terugkeert!

Geef een reactie