Opgewarmde pasta

Ik vond het op haar blog. En het kwam van nog ergens anders, maar ik wilde u dit weetje over pasta niet onthouden. De echtgenoot beaamde trouwens onmiddellijk dat hij qua vertering inderdaad zeer snel het verschil voelt tussen vers klaargemaakte pasta (zwaar, opgeblazen) in vergelijking met het restje de dag erop (‘normaal’ gevoel na het eten). Hier komt het:

Als je pasta afkoelt en opnieuw opwarmt, dan worden bijna de helft van de koolhydraten omgezet in resistent zetmeel. Dit ‘resistent zetmeel’, kan ons lichaam niet verteren, het dient enkel als grondstof voor de goede bacteriën in ons lichaam in de dikke darm.
Ideaal dus: het zorgt voor een verzadiging, minder calorieopname en minder pieken in onze bloedsuikerspiegel (waardoor je anders snel terug een hongergevoel krijgt). Restjes pasta zijn dus beter voor de lijn dan verse! Ook de voorgekookte pasta die opnieuw rap opgewarmd wordt in de kantine of de pastabar valt dus onder die regel. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je alleen nog dat moet eten hé 😉
Ook in dit artikel van de BBC lees je er meer over.
Awesome stuff 🙂

2 thoughts on “Opgewarmde pasta

  1. Liese

    Het ding is…als ik een restje pasta opwarm…dan is dat meestal al bovenop mijn portie van ‘s middags…dus…echt gezond is twee keer pasta niet denk ik 😀 Maar ik ga de tip zeker onthouden, het is ook handig als je het al op voorhand kan klaarmaken en gewoon moet opwarmen!

Geef een reactie