Lievelingskostje

Ik heb een kind van 4 jaar met eetgewoontes die sommige mensen doen raar opkijken.

Ze wil geen drank met bruis, zelfs geen Kidibul of zo bij een feest. En geen appelsiensap. Ze wil water of appelsap, of Aquarius, wat ze leerde kennen toen ze buikgriep had, daar zitten veel elektrolyten in tegen uitdroging. Soms een glaasje halfvolle melk. Ze eet een babybel als dessert na haar boterhammetjes. Ze wil absoluut geraspte pecorino of parmesaan op haar spaghetti bolognese, en liefst veel. Droge worst kan ze niet afblijven.

Maar haar echt favoriete kostje is ook niet echt een typisch kindergerecht. Ik vind het super lekker, zij ook, maar soms wordt er even vreemd opgekeken wanneer ze in haar bordje duikt. Ik kreeg het recept destijds van Gudrun. Poepsimpel. Pasta met zalm en broccoli. Voor de nieuwsgierigen het receptje:

Ingrediënten voor 2,5 personen: Een broccoli, 250 gram pasta (tagliatelli of papardelle), 200 gram gerookte zalm, een potje room, dille, peper.

Blancheer de broccoli. Kook de pasta gaar. Bak de zalm aan in een sauteerpan en kruid met peper (uit de molen) en dille. Blus met de room en laat die even indikken. Snijd de broccoli in kleine stukjes. Meng met de zalm in room en de pasta.

Smakelijk!

Geef een reactie