Endimi kreeg nog een folkCD

Altijd tof wanneer getalendeerde muzikanten er echt voor gaan, in verschillende muziekstijlen. Op het Boombalfestival kreeg ik nog een CD in mijn handen gedrukt, vers van de pers: Modus Operandi van Trio Dhoore (broers/neven, inderdaad). Hun eerste CD, ook opgenomen bij Studio Trad, en het belangrijkste van al: alle composities en arrangementen zijn van henzelf, geen “traditionals”.

afbeelding cd

Deze fijne CD bevat 12 nummers die allemaal heerlijk dansbaar zijn. Op het Boombalfestival konden we live genieten van hun CD-voorstelling met de nodige gastmuzikanten, nu kan ik thuis verder genieten van de fijne muziek. Zoals vaak zijn er een paar nummers die er echt uitspringen qua muzikaliteit of gewoon zo leuk of mooi zijn dat hetzelfde nummer je steeds terug opvalt tussen de anderen.

De eerste is Hot Kaspar/Chateat d’Ârs, een leuke tovercirkel waarvan het tweede deel geïnspireerd is op traditionele muziek uit Spanje.

Het volgende nummer is ook een fijne: De Kollebloem/De Yurt, een heerlijk dromerige wals die vraagt om eindeloos te blijven draaien.

U weet al dat ik een sucker ben voor mazurka’s dus mijn favorietje op de CD is de mooie Coffee Break, met mooie muzikale invloeden uit het Noorden. Ongeveer halfweg het nummer weerklinkt een mooie solo met effect van een elektrische gitaar, gevolgd door een fijne bassolo. Heerlijk wegdromen.

Maar de andere nummers zijn ook zeker de moeite. Een fijne CD met veel afwisseling en leuke arrangementen. Ik kijk al uit naar meer van deze mannen!

Trio Dhoore is:
Koen Dhoore – electro-akoestische draailier (alto)
Hartwin Dhoore – diatonische accordeon, tin-whistles en doedelzak
Ward Dhoore – akoesische gitaar en mandoline
Info en boekingen: Hierzo

Geef een reactie