Met Lego spelen

We waren altijd al nieuwsgierig naar de Lego Mindstorms. Coole robot, dure doos, maar oh zo veel mogelijkheden! We kregen de kans om de EV3 versie te testen voor een week of 2. Challenge accepted!

lego mindstorms

Op de doos staat vanaf 10 jaar. Wat de basis ervan betreft klopt dat perfect: het bouwniveau kan best vanaf 10 jaar, en zonder teveel in detail te moeten gaan heb je dan een leutige robot die rondrijdt en geluidjes maakt. In de doos zit een handleiding voor een basismodel, de coole dingen zoals de slang en de t-rex kan je online opzoeken, met een 3D model om je stap voor stap te helpen met de bouw ervan. Je kan op je smartphone of tablet een app downloaden om je robot te laten rondrijden en bewegingen te laten maken. Heel leuk en heel laagdrempelig voor de jongere kinderen.

image

Ben je een volwassen geek dan wordt het op dit moment pas echt leuk: zelf programmeren. Je moet de software installeren op je computer (Mac OS of Windows, werkt allebei) en dan kan je de robot programmeren hoe je maar wilt, met bepaalde door jou bedachte bewegingen en gedragingen. Jammer genoeg hadden we niet genoeg tijd om dit uitgebreid te testen, maar als je zo’n ding in huis haalt zal dat gegarandeerd uren fun betekenen!

image

Wij konden er in elk geval de kinderen mee bekoren, die het al super vonden hoe hij kon rondrijden en reageren op de verzonden commando’s. Misschien toch eens overwegen voor later…

Geef een reactie