Tijd voor retail therapy!

In 2001, net toen ik eindelijk mijn eigen shoppingbudget kon gaan beheren (naderend afstuderen), kwam er een klap voor shoppers in Europa. 38 populaire shophemels moesten de deuren sluiten, 300 mensen stonden op straat (bron: Expatica), waardoor een populaire kledij-, voedings- en interieurlijn plots heel moeilijk toegankelijk werd.

Zoals je misschien kan raden heb ik het hier over Marks and Spencer, en ik heb nu toch wel ontdekt dat die terug actief zijn in België zeker!

image

Voor wie het gemist heeft: M&S heeft in 2012 een webshop geopend die zich nu ook specifiek naar de Belgische markt richt. Ik ging dus wat rondsnuffelen in deze redelijk eenvoudige shop.
De site heeft een aantrekkelijke look met duidelijke afgelijnde onderdelen voor de verschillende producten, alsook een “featured” onderdeel, voor dingen zoals de laatste nieuwe items of de kerstcollectie. Fijn om rond te snuisteren en in je luie zetel te shoppen.

Ik keek toch ook even naar de leveringskosten en standaard leveringstermijn. Dat kan soms lelijk worden vanuit de UK, zeker wanneer de shop specifiek werd vormgegeven voor een kleinere markt zoals voor België het geval is. Dat valt ook nog goed mee: leveringstermijnen zijn 4 tot 7 dagen, verzendingskosten zijn 4,99€ en als je helemaal wild gaat is levering gratis vanaf 99€.

image

Wat kan je nu shoppen bij M&S online? Op dit ogenblik een selectie in 6 basiscategoriën: Kerst (ahja!), dames, heren, lingerie, kids en interieur. Super kinderafdeling trouwens! Hier krijgen de kinderkleren evenveel aandacht als de kledij voor volwassenen en de Engelse stijl is soms ronduit onweerstaanbaar!
image

Ten slotte, voor diegenen die graag naar een echte winkel gaan, kreeg ik ook te horen dat M&S een winkel gaat openen in Brussel, op de Guldenvlieslaan (voor wie dat niet weet zijn: dat is naast de fameuze Louisalaan). En misschien komen er later terug meer. De winkel zou ten allerlaatste openen in 2015, maar laten we hopen dat het een tikkeltje vroeger wordt, ik kijk er naar uit om te gaan Kerstshoppen met een beetje een “London feel” eraan.

Geef een reactie