Op aanvraag: Penne all’arrabbiata

Omdat ik het vermeldde op twitter kreeg ik de vraag om een recept voor penne all’arrabbiata op de blog te zetten. Zoals zo veel Italiaanse recepten is de discussie eindeloos van wat nu een “echte” penne all’arrabbiata is. Persoonlijk vind ik dat die vegetarisch moet zijn, dit recept voegt spek toe. Ook weer: naar eigen smaak hé.

Uit het kookboek “Koken in de wereld: Italië” dat mijn man ‘erfde’ via een vriend. Voor 4 personen.

100 gram gerookt spek, 200 gram champignons of boleten, 400 gram rijpe tomaten of tomatenstukjes uit blik, 2 tenen knoflook, zout, scheutje olie, 400 gram penne, 50 gram boter, 2 kleine chilipepers, 6-8 verse basilicumblaadjes, 50 gram geraspte pecorino.

Snijd het spek in dune reepjes, snijd de champignons. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes (of giet de tomaten uit blik af). Pel de knoflook en snij deze in schijfjes.

Kook intussen de pasta.

Smelt de boter in een grote pan, voeg het spek en de knoflook toe en fruit zachtjes. Voeg de champignon toe en roerbak alles een paar minuten. Voeg de tomaten en de chilipepers toe. Breng op smaak met wat zout, leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten sudderen. (beetje water toevoegen als het te droog zou worden).

Meng de pasta met de saus en serveer, gegarneerd met wat basilicumblaadjes en geraspte pecorino.

Ik heb wel wat commentaar bij dit recept: penne all’arrabiata hoort pikant te zijn, deze versie is dat absoluut niet. Bij een tweede test sneden we er de chili’s in, zodat de saus pikanter wordt, en we testen andere recepten uit, zoals dat van Miss Aiesj, super lekker.

2 thoughts on “Op aanvraag: Penne all’arrabbiata

  1. Hallo,
    Via onze website http://www.volrecepten.be kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 51.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.be/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.be volledig gratis!
    Waarom niet lid worden van deze grote familie?
    Wij zijn ook aanwezig op http://www.facebook.com/VolreceptenBelgie!
    Breng ons een bezoek!

Geef een reactie