Verbouwingsupdate

Bouwverlof? Niets van, toch niet bij een groot deel van onze onderaannemers.

Donderdagochtend gebeurde er dit:

Deze skylight is op maat gemaakt uit aluminium frame en dubbele beglazing met zonnewerende laag zodat het geen sauna wordt in de zomer. Op een dikke 2 uur was het gepiept. Zeer goeie dienst, prijs en plaatsing door Van Cauwenberghe uit Geraardsbergen (Idegem). Met de wolkbreukjes die we donderdagnamiddag kregen was er direct ook een goeie stresstest: stil, stevig, waterdicht. Heerlijk met de prachtige lichtinval die we dankzij deze skylight hebben.

Maandagavond komt de keukenkerel langs om te tonen wat de gekozen lakkleur als resultaat geeft op het gebruikte hout en de laatste details af te spreken zodat de keuken in productie kan en over 3 weken geplaatst wordt.

Volgende week wordt de ballustrade aan het terras geplaatst, die zijn ze nu al op maat aan het maken zodat de plaatsing ook in een wip kan gebeuren.

De week erop komt de algemene aannemer wat foutjes herstellen en het terras afwerken. Dan laat hij ook een container komen om het laatste bouwafval weg te halen en kunnen we terug beginnen werken aan wat ooit een gazon was.

En vandaag, op de nationale feestdag nota bene, kwamen de mannen van Electromania de toestellen voor de keuken leveren! Wel even schrikken: de side-by-side koelkast die we gekozen hebben paste niet door de deur in de living, en langs de achterkant van het huis was ook geen optie wegens de trap aldaar. Schoonouders to the rescue: de antieke deur uit het deurgat gelicht, koelkast op een doek, verslepen naar de keuken en daar opzij zetten, deur teruggeplaatst. Eens hij alles afgemeten had was het op 10 minuten gepiept en mijn uitzicht in de living is nu zo:

 

De plakker komt na het bouwverlof ook de laatste afwerking doen aan de deuren en ramen.

The turtle moves.

Geef een reactie