Verbouw update

De achtergevel is er bijna. De laatste stukken gevelsteen worden gemetst terwijl de stukken die eerst geplaatst werden al gevoegd worden. Een witte voeg die prachtig past bij de Strobloem bakstenen (de stenen zijn veel geler dan op de foto!). Zo lang het niet regent wordt er buiten verdergewerkt, het breken binnenin wordt zo lang mogelijk uitgesteld, want ramen en deuren worden anders een probleem en met de huidige weersomstandigheden is het toch maar koud als je een houten plank hebt ipv een raam…

Volgende week wordt het krakkemikkige plat dak opengebroken en rechtgetrokken, dus het zal dan echt wel droog moeten zijn. Dit wil dus ook zeggen dat de verwarming onherroepelijk dicht gaat. Met dit weer gaan we nog eens goed met de kachel moeten stoken denk ik!

Maandag zien we nog eens iemand voor een offerte voor de keuken. We zijn er uit wàt we precies willen, maar blijkbaar is dat enkel mogelijk met een maatwerk keuken. Benieuwd naar de prijs en of dit nog binnen ons strakke budget past.

Intussen hebben we een massa karton gekregen en zijn we afdekplastiek gaan halen: de grens keuken – living wordt opengebroken dus ons parket moet zo goed mogelijk beschermd. De hoeveelheid stof moeten we ook beperken om het huis nog leefbaar te houden.

Ongelofelijk deze rotvaart; benieuwd of het zo snel zal blijven gaan…

Geef een reactie