Verbouwstatus

Amai amai, onze aannemer gaat er nogal tegenaan!
De blinde muur (we hebben een 3-gevel woning maar voorlopig zonder buren) werd al voor een stuk waterdicht gecementeerd. Aan de kelder is de isolatie en gevelsteen klaar, dat is dus wachten op de deur en de dorpels om verder te werken. Aan de garagepoort moet er nog afwerking gebeuren.

De achtergevel van het hoofdgebouw is voor de helft klaar, de raamgewelven moeten nu drogen voor ze verder doen, maar dat zal volgende week dus afgewerkt zijn.

Rondom ons “gelijkvloers” werd er oude steen weggekapt, de slechte dakgoot werd ook verwijderd en daaronder vonden we wat verlaten bijennestjes en zelfs een oud mussen- of koolmeesjesnest. De aannemer gaat ook een extra prijsje maken voor het vervangen van alle dakgoten: we blijken op 3 plaatsen lekken te hebben waar er geen werken voorzien waren! Laat de onverwachte kosten maar komen :/

We ontdekten ook dat we een regenwaterput hebben! Komt goed uit: misschien kunnen we daar toiletten op aansluiten en een kraantje voor water voor de tuin?

Als het weer het toelaat gaat volgende week het platte dak eraf en terug erop, om recht te trekken en correct te isoleren. Sneltreinvaart!

Gevolg: we zitten met een probleem voor de bestelling van ramen, deuren en keuken, die kunnen de snelheid niet volgen! Onze loodgieter en elektricien zullen geen probleem zijn, maar eerst moet dus dat raam vervangen door een deur en moeten we definitief beslissen voor de keuken, zodat het technisch plan ter beschikking kan gesteld worden.

Drukdrukdruk maar o zo spannend! Alles MOET klaar voor september. Bets, anyone?

Geef een reactie