Spelletjes!

Gisteren kreeg ik bezoek van een koppel fijne vrienden. Mijn man was niet thuis, Manon sliep dus wij genoten van lekker eten (aarbeien met slagroom als dessert, yum!) en van een paar eenvoudige maar hilarische gezelschapsspelletjes.

Het eerste spelletje was Miauw Miauw (Maunz Maunz). Een spelletje dat sterk lijkt op UNO maar dan in een poezensetting. Ik won 4 van de 6 rondjes, tot mijn grote verbazing!

Als tweede spelletje brachten ze Kakkerlakkensalade. Het spelletje was hilarisch en ik leerde een hoop nieuwe groentensoorten kennen:
– miepsalade
– oempftomaten
– squeakpaprika
– pabloemkool

Tip: dit spelletje spelen op het einde van de avond wanneer iedereen al vrij moe is of een glaasje te veel op heeft, dan wordt het nog hilarischer!

Compacte spelletjes dus die aanraders zijn voor een gezellige avond onder vrienden!

2 thoughts on “Spelletjes!

  1. Bij ons was het Jungle Speed en een spelletje dat volgens sommigen “time’s up” heet. Dat laatste is echt hilarisch! Je kan het in een speldoos kopen, maar wij doen het altijd door zelf namen op briefjes te schrijven die dan geraden moeten worden. Vooral de uitbeeld-ronde is super 🙂

  2. haaid

    wij hebben bij T ook succesvol UNO geĂŻntroduceerd. Andere spelletjes die hij leuk vindt zijn een goede, traditionele, mini-loco en kaaskasteel.

Geef een reactie