Ratatouille

Manon is er dol op: ratatouille. Ze blijft bijvragen tot haar buikje rond staat. Je kan het gewoon zo vegetarisch opdienen maar je kan het ook serveren met vlees. De grootste hit hier in huis is de versie met pasta en gehakt.

Hoe maak je nu een poepsimpele ratatouille?

Ingredienten: 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 4 tomaten, 2 uien, 1 rode paprika, 1 gele paprika, thijm, laurierblaadjes en rozemarijn.

Bereiding:
Snij alles in blokjes. Neem een grote kom en laat daarin een goeie laag olijfolie heet worden. Laat de ui fruiten en voeg dan eerst de paprika toe, gevolgd door de aubergine en de courgette. Ten slotte de tomaten toevoegen. Telkens eens goed roeren. Voeg een paar laurierblaadjes toe, een paar takjes verse thijm en rozemarijn, peper en een beetje zout. Laat een kwartiertje op een zacht vuurtje sudderen, om de 5 minuten eens omroeren.

Voor de gehaktversie: gehakt aanbakken in een aparte pan en onder de ratatouille mengen. Serveren met spirelli, farfalle of cavapatti met en beetje geraspte kaas erover.

Ik heb vaak met zo’n pot veel te veel ratatouille gemaakt, maar het laat zich makkelijk invriezen om op een drukke avond waar echt koken een beetje moeilijk is even snel op te warmen.

Smakelijk!

One thought on “Ratatouille

Geef een reactie