Deerlycke 2011

Om de aanloop naar mijn verlof compleet te maken bestelde ik ook snel tickets in voorverkoop voor het Deerlycke Folk Festival. Dit redelijk kleinschalige festival in Deerlijk (haja) staat al jaren voor een kindvriendelijke omgeving met een kleine maar degelijke programmatie. Dit jaar gaan ze in de kindvriendelijkheid nog een stap verder en is er maar liefst een heel kinderparcours voorzien op zaterdag:

00 – 20.00 uur: ‘De creafunbus’.
14.00 uur: Workshop* instrumenten bouwen met ‘t Kliekske (6-12 jarigen)
15.00 uur: workshop IMPROVISATIE met Delfiene Beyaert
16.00 uur: workshop UKULELE met ‘Mogen Doen’ (8-14 jarigen)
16.30 uur: Optreden ‘t Kliekske (met kinderen die instrumenten bouwden)
17.30 uur: workshop UKULELE met ‘Mogen Doen’ (8-14 jarigen)

Intussen kunnen de ouders zich amuseren in de grote tent, waar de namen niet mis zijn:

13:30 | Wim Claeys (B) met zijn accordeon een ouwe getrouwe in het folkmilieu
15:30 Snaarmaarwaar (B) met hun enige Belgische optreden deze zomer, de rest van Europa was ons sneller af dit jaar, en dat net nu ze een nieuwe CD uit hebben!
18:00 Stille Volk (F) onbekend, dus ik ben zeer benieuwd
20:30 Seth Lakeman (GB) ken ik ook nog niet, maar hij mocht supporten voor The Levellers dus dat kan niet mis zijn, ambiance verzekerd!
23:00 The ‘lazyboy’ Chair (GB) Zag ik een paar jaar geleden op M’Eire Morough hun ding doen. Aangezien we Manon meenemen naar het festival zullen we deze moeten missen maar voor diegenen die er wel kunnen bijzijn: het is een aanrader!

Nu nog voor dat goeie weer zorgen. De optredens zijn allemaal in tenten met houten vloeren, maar zo’n modderig veld is voor niemand leuk… Tickets zijn in voorverkoop slechts 10€, dus twijfel niet te lang!

Geef een reactie