Het begint…

Ik dacht dat ik respijt had tot op de kleuterschool. Respijt tot de kleine pruts zo bijna 3 zou zijn. Ik hoopte nog op even uitstel. Maar het is al zover. Het kind is 15 maand en in het heen-en-weerboekje van de creche stond er: “Vrijdag vieren we carnaval in de creche. M mag verkleed komen als het kan.”

Mijn eerste reactie was een emokip-reactie: “Snif, mijn kleine meid wordt zo snel groot!” Mijn tweede reactie vlak daarna was: “Wat ga ik dat kind begot aantrekken?” vrijwel onmiddellijk gevolgd door de derde reactie: “WHY? Ik dacht dat ik nog een dik jaar tijd had!”

Serieus, ze beginnen er vroeg aan met allemaal die thema’s tegenwoordig. Kerstversiering doet iedereen wel, maar in februari hing de creche vol hartjes, nu dus carnaval en halloween zal dan ook wel gevierd worden. Dus ze mag meerdere keren per jaar verkleed naar de creche.
Maar zelfs de meest standaard verkleedkleren beginnen vanaf een maatje 2 jaar, en mijn gemiddeld 15-maandertje past daar dus van geen kanten in, het kind verzuipt erin.

Dus verkleden. Van een 1-jarige. Ik zal maar eens zoeken zeker?

3 thoughts on “Het begint…

 1. Katleen

  Je hebt toch zo’n kei schattig Aziatisch kleedje?
  Hoedje erbij en je hebt een M-chineesje 😀

 2. Ik heb voor Jolien rond die leeftijd een verkleed-strooien rokske gekocht in de kleinste maat en dat met veiligheidsspelden met nog eens ongeveer de helft kleiner gemaakt. 🙂 Zomers T-shirtje over een T-shirt met lange mouwen en het kind was genoeg verkleed voor een peuter van die leeftijd. Naar mijn goesting dan toch, want andere kindjes hadden een heel ander kaliber verkleedkleren aan!

 3. endimi

  Wel, ik ga eens zien of ze in het schattige over-the-top prinsessenkleedje van met Kerst nog past. Anders ga ik zo idd wel eens iets bedenken 🙂
  bedankt voor de tips!

Geef een reactie