Een bewogen week

Amai, kom ik net van een emotionele rollercoaster.

Als sinds vorige week dinsdag was onze kleine pruts ziekjes: overgeven, slapjes, af en toe koorts. De huisdokter raadde op woensdagavond aan om haar een dagje thuis te houden, en dat deden we dan ook braaf. Op vrijdag leek het beter te gaan. Zaterdag begon moeilijk, maar toen ze zaterdagavond zo veel overgaf dat er nog slechts gal kwam pakten we ons boeltje en namen we haar mee naar de spoedafdeling. Daar twijfelden ze geen seconde: CT-scan en echo van de buik, bloedtesten en een infuus tegen het uitdrogen. Ze werd opgenomen op de kinderafdeling en de pediater van wacht kwam nog eens extra langs om na te gaan of alles ok was.

We lagen in een klein kamertje met glazen wanden, mijn kleine meid in een speciaal kinderbedje, ik op een plooibed. Alle ouder-kind kamers waren bezet. Tijdens de nacht begon ze onbedaarlijk te huilen. Kramp, bleek na een paar minuten, waarna we haar wasten en het bedje verversen, pampers zijn niet gemaakt voor zieke kindjes. Ze had ook koorts en kreeg wat extra in haar infuus. De nacht was onrustig, met weinig slaap voor mama en baby.

Op zondag kwam er een kamer vrij en lagen we wat rustiger. Mamy en papy kwamen op bezoek, een bezorgde papa kwam ‘s ochtends langs en kampeerde na de middag bij ons. Kleine flesjes verdunde melk bleven binnen, wat ons wel hoop gaf.

Op maandag kreeg ze opnieuw “normale” melk, maar ze begon redelijk wat te hoesten. Toen de pediater op dinsdag zijn ronde deed vermeldde ik het hoesten. Hij hoorde wat kraken in de longen en wilde het verder in de gaten houden. Die avond gaf ze haar fruitpap over na een stevige hoestbui. Op woensdag waren we terug in de afdeling radiologie: foto van de longen. We waren opgelucht toen de fruitpap binnen bleef. Dachten we. Die avond terwijl ze haar flesje dronk kwam plots alles er opnieuw uit: fruitpap, melk, mama en baby waren rijp voor bad, en hun kleren ook. Ik hoef niet te precizeren dat dit een serieuze schok was zeker?

Gelukkig mochten we vandaag, op donderdag, naar huis. Onze meid heeft al wat gespeeld en nu een dutje gedaan. De fruitpap van thuis die uit uitsluitend appel, peer en koekjesmeel bestond is vlot binnengegaan en blijft daar voorlopig ook.

De uiteindelijke diagnose? Adenovirus dat ook een virale bronchitis veroorzaakte. Waarschijnlijk door haar geschiedenis met reflux extra maagproblemen.

Maar nu zijn we terug thuis. Op naar volledige genezing!

One thought on “Een bewogen week

Geef een reactie