De prinses die alles had

In mei zag ik een berichtje, dat Mario De Koninck, die Aidan al eens vereeuwigde in zijn stripreeks “De Familie De Koninck”, een samenwerking was aangegaan om met Nicola (IOA) Hendrickx, een andere geweldige cartoonist, om een sprookje te schrijven. Ik aarzelde geen seconde en bestelde een gesigneerd exemplaar.

Dus ergens in juni zat ik met de kinderen gezellig in de zetel, boek op schoot, zij gibberen voor de ene mop, ik gibberen voor de andere mop. Want maak je geen zorgen, als je netjes àlles leest is dit verhaal even grappig voor volwassenen als voor kinderen! Gecombineerd met de prachtige stijl aan tekeningen is het echt super leuk lezen.

Waar gaat het dan over? Over een prinses die alles had, maar zich daardoor net steendood verveelt. Ze zucht dat er wel eens iets zou mogen gebeuren. Er zit zelfs geen draak in het bos! (Ah nee, want die zit bij de dokter, met een zware burn-out!) De koning kijkt daarom eens rond in zijn contactenlijst en voor je het weet staat er een horde ongelofelijke sprookjesmonsters voor de poort!

Wanneer je het boek gelezen hebt mag je eens raden met welke “slechterik” Aidan nog steeds in een deuk ligt wanneer ik die vermeld…

Dus: De prinses die alles had. Prachtig geïllustreerd hilarisch kindersprookje. Te verkrijgen via Mario en Nicola zelf uiteraard, maar ook in de betere boekhandel. Je zult ze ook in oktober vinden op de boekenbeurs.

Maar het strafste van al: ze zijn genomineerd door Lang Zullen Ze Lezen (boek.be) voor de prijs BESTE kinderboek! Dus als jullie net zoals ik overtuigd zijn dat dit een geweldig sprookje is, stem dan ook voor hen! En dat kan je door HIER te klikken! (opgelet: je moet in elke categorie stemmen en dan bevestigen met je VRT profiel als je er één hebt… gewoon op “stem” klikken bij deze link is niet voldoende voor een geldige stem!)

Geef een reactie