Elftopia

Aangezien we tijdens het weekend van Castlefest naar Disneyland waren geweest besloten we dat dunnetjes over te doen op Elftopia. Dit Fantasy festival op het domein rond het prachtige kasteel van Ooidonk bestaat nu een paar jaar en we hoopten dat het wat tot volwassenheid begon te komen.

Jammer genoeg was de aankomst al niet zo gezellig: er was veel te weinig parkeerplaats voorzien, geen aanduiding naar de parkeerplaats of informatie hierover te vinden. Daardoor begonnen tientallen bezoekers parkeerplaats te zoeken in de omliggende woonwijk, met alle gevolgen vandien: verkeersopstopping, verkeerd geparkeerde wagens, overlast voor de buurtbewoners.

Een hele wandeling later stonden we in de rij aan de kassa. De rest van de dag was wel leuk: mensen in mooie kostuums, mensen die we al een hele tijd niet meer gezien hadden terug ontmoeten, naar de jachtvogels kijken, boogschieten,… Aidan moest als linkshandige met een boog schieten die bijna twee keer zo groot was als hij, maar hij slaagde er toch in het doel te raken! Manon schoot zelfs één van haar pijlen in de roos! Adian kreeg een ridderpak voor Ankoria, dus nu is hij er helemaal klaar voor.

Al bij al een leuke namiddag, maar met dure drank en eten gaan we volgend jaar toch andere oorden opzoeken.

Geef een reactie