Disneyland! Yay!

Aangezien ze hun 25ste verjaardag vieren boekten we een tripje Disneyland! Yay! We kozen voor het volledig vernieuwde Newport Bay Club hotel voor 2 nachten en 3 dagen vol plezier met de kinderen. Op zaterdagochtend vertrokken we richting Parijs en na de lange rit kwamen we toch blij aan op de bestemming. Aan de receptie vonden ze eerst onze map niet terug, maar in de computer bleek dat wij een upgrade gekregen hadden van de kamer! We mochten gebruik maken van de Compass Club diensten: aparte receptie, aparte lounge met gratis alcoholvrije drank de hele dag door, vieruurtje om 16u, ontbijt in de lounge, en een kamer met een prachtig uitzicht! Onze bagage werd netjes meegenomen en naar de kamer gebracht. Eens in de kamer ontdekten de kinderen dat erop elk bed een prachtige Pluto knuffel lag! Wat een heerlijke verrassingen bij aankomst!

De eerste dag gingen we eerst naar de Disney Studios om later in de namiddag af te zakken naar het Disneyland park. Het weer was echt perfect: niet te warm, niet te koud. Aangezien we met de kindjes op stap waren lag de focus op kindvriendelijke attracties: Aladdin, Cars, de show “Mickey en de tovenaar” en de March of the First Order. Omdat we wat later waren aangekomen was het al snel tijd om naar onze restaurant reservatie te gaan: dineren met de Disney figuren! De kinderen genoten enorm van het avondmaal en de aandacht die ze kregen van Meneer Fredje, Kapitein Haak, Goofy, Tijgetje, Iejoor en natuurlijk Mickey Mouse! Daarna trokken we naar het Disneyland park om de sfeer op te snuiven, de draak onder het kasteel te ontmoeten (Aidan is DOL op die draak), eens rond te kijken wat er allemaal vernieuwd was en uiteraard om 23u de Illuminations show op het kasteel te zien.

Dag twee was volledig gewijd aan het Disneyland park. Maar eerst stopten we eens in de Lego store in Disney Village. Hierdoor kwamen we wat later aan in het park dus was de grootste drukte aan de ingang voorbij. De zomerperiode is heel druk, dus kozen we specifiek de attracties die we wilden doen: Buzz Lightyear (hiervoor namen we een fastpass), Casey Jr, Sprookjesland, It’s A Small World, Pirates of the Carribean. Jammer genoeg bleek er een technisch probleem in de Pirates attractie, maar dat lieten de kinderen niet aan hun hart komen: we bezochten het piratenschip, gingen door de piratengrot naar de grote hangbrug, en beleefden een hele schattenjacht doorheen Adventureland. Aangezien we voor het avondeten hadden gereserveerd in de Silver Spur Steakhouse bezochten we nog de Haunted Mansion. Manon vond er niets meer aan, maar Aidan was behoorlijk onder de indruk. Hij weende niet, maar besloot toch dat hij geen twee keer hoefde. Vooral het begin in de lift en het einde met de skeletten op de karretjes waren de dooddoeners. We maakten het niet zo laat de tweede avond, de kinderen waren moe en we waren specifiek zonder buggy op stap om in het drukke park niets in de weg te hebben. Maar toch gingen we nog even in de prachtig verlichte Orbitron en langs bij de draak onder het kasteel…

We probeerden vroeger op te staan voor de laatste dag, want Manon wilde graag Crush’s Coaster voor het eerst doen. Maar toen we nog voor 10u al in het Disney Studios park waren was de wachtrij daar al opgelopen tot 55 minuten. We gingen dan maar op de Slinky Dog in Toy Story Land en daarna naar de Studio Tram Tour en de Disney Jr show, nog steeds een hit bij de kinderen. Erik ontmoette een stormtrooper en na nog wat shoppen vertrokken we terug naar het Disneyland park. Maar eerst was het tijd voor lunch bij Annette’s Diner, waar de obers op rolschaatsen werken, tot groot jolijt van de kinderen. Aidan wilde de draak nog eens zien, en nog eens op Buzz Lightyear. Zeker op maandag was het nodig een fastpass ticket te nemen voor deze attractie. En we konden nog eens genieten van de Sprookjesland attractie, een van onze favorietjes tussen de rustige dingen. We wandelden door het doolhof van Alice in Wonderland en draaiden rondjes in de theekopjes. En eindelijk konden we zowel de wals van de prinsessen als de parade zien.

Maar de laatste dag werd er ook eentje met wat tegenslagen. Eerst kwamen we om 15u05 tot de ontdekking dat de shopping service die in de loop der jaren al van 17u naar 16u werd vervroegd nu al afloopt om 15u! Daar sta je dan met je aankopen die je nog naar de boetiek in het hotel wilde sturen. Daarna kregen we het zotte idee om eens te kijken voor een abonnement. Aan de ingang werd ons verzekerd dat het equivalent van 1 dag toegang als korting zou worden gerekend omdat we een meerdaags verblijf hadden. Eens binnen, na lang wachten in de blakende zon, bleek dat niet het geval te zijn, en bleken ook de voorwaarden van de nieuwe soorten abonnementen eigenlijk niet meer zo voordelig. Dus vertrokken we zonder abonnement. Op terugweg naar het hotel gingen we nog even shoppen in de grote World of Disney winkel. Aan de kassa werd ons een promotie aangeboden voor 2 schattige espressokopjes, die we besloten te nemen. Eens thuis aangekomen bleken we ze wel betaald te hebben maar werden ze nooit in onze zak gestopt. En ten slotte waren we vergeten een restaurant te boeken, en was de snelste tafel die we in de buurt konden krijgen minstens een uur wachten, terwijl de hele rit naar België er nog in zat. De receptionist van de Compass Club waar we uiteindelijk raad gingen vragen gaf ons een mooi overzicht van opties, zelfs tot in de andere hotels toe, maar ook dat zou uitkomen op een uur wachten. Ten slotte werden we met open armen verwelkomd in de bar van het hotel, waar we onze vouchers konden gebruiken voor een licht menu en zelfs een paar extra’s toegeschoven kregen. En toen ontdekten we dat we de autosleutels in de hotelkamer vergeten waren en dat lost & found al gesloten was… gelukkig was de receptie van de Compass Club opnieuw de redding, en even later werd onze autosleutel netjes afgeleverd. Echt geweldige service, die mensen! Ze deden er alles aan wat binnen hun mogelijkheden lag om ervoor te zorgen dat ons verblijf niet in mineur zou eindigen.

En uiteraard konden we het shoppen niet laten. Sommige items waren zelfs nog zwaar afgeprijsd na de solden! Een fijne 3-daagse, een einde in semi mineur, maar gelukkige kindjes die moe maar voldaan na een paar bochten al lagen te slapen in de auto.

Geef een reactie