Nog een paar servies pareltjes…

Ik kocht dus in de periode rond moederdag dat vintage koffiesetje met de rode-oranje bloemen. Dat waren enkel koffietasjes met schoteltjes, koffiekan en roomstel. Blijkbaar is dergelijke vintage bordjes vinden bijna onmogelijk; de patronen waren niet erg slijtvast. Dus dergelijke serviezen moeten gemixt.

De kringloopwinkel schonk mij mooie mix bordjes. Ik maakte een mooi huwelijk van Engeland (Staffordshire bordjes) en Duitsland (Bavaria koffieservies). Ik krijg op slag zin om een wafelenbak te organiseren.

Of nog iets geraffineerder. Nog een ongelofelijk koopje: een petit fours serviesje van Alfred Meakin, met delicate kleurschakering en kleurige bloemen. De serveerschaal alleen al is om je vingers bij af te likken.

Gelukkig was er een vriend die verhuisde en nog wat huisraad nodig had, zo maakte ik plaats in de kasten voor al dat moois. Niet vergeten: er staan nog wat andere spullen in de aanbieding.

Geef een reactie