Mij inhuren voor een Lego® Serious Play® sessie voor het goede doel? Het kan!

Een paar maanden geleden kreeg ik een vraag om mee te werken aan een bloggersveiling ten voordele van SOS kinderdorpen. Meestal krijg ik van PR bedrijven de vraag om in ruil voor een test item of andere cadeautjes iets te bloggen. Maar hier ging het omgekeerd: een organisatie die vroeg om hén iets te geven. Een unieke ervaring die zij dan kunnen veilen. De opbrengst van de veiling is ten voordele van het Simbahuis in Vlaanderen (dat zich toevallig niet ver van mijn woonplaats bevindt). Ik weet wat die mensen doen, en bij uitbreiding de hele organisatie, zowel lokaal als internationaal in oorlogsgebieden zoals Syrië.

screenshot-2016-09-30-22-12-10

 

Ik zei onmiddellijk JA! De perfecte manier om eens terug te geven en blijkbaar samen met een hoop Vlaamse bloggers te kunnen laten zien dat ook hier wij iets kunnen betekenen voor een dergelijke organisatie. En heel wat bekende en minder bekende bloggers doen mee, neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Erika Van Tielen, of Emma Gelaude,  Bart Lapers, of Dailybits, die allemaal heel leuke en interessante ervaringen veilen.

Visiecreatie met Lego® serious play®

Maar wat veil ik nu voor het goede doel? Een Lego® Serious Play® sessie. Lego® Serious Play® wordt door managers gebruikt om antwoorden te krijgen op moeilijke vragen. Om een visie te definiëren. Of door teams om vast te stellen wie zij als team zijn en waarom ze niet zo goed samenwerken, of net wel. Als facilitator help ik mensen om deze methode te gebruiken. Want als er één ding is dat we intussen geleerd hebben is het dit: om goed te werken, moet je ook goed kunnen spelen.

bloggersveiling

Ik veil dus een workshop, waarbij ik een team van mensen begeleid via deze techniek om tot een beter inzicht in de uitdagingen waarin zij zich bevinden. Een sessievorm die in het verleden al heel wat teams en organisaties blij heeft gemaakt!

Wil je bieden op deze sessie? Ga dan als de bliksem hier kijken!

Geef een reactie