Fietsles

Elk jaar gaat er van de provincie Vlaams-Brabant een initiatief uit om jonge kinderen te leren fietsen in een veilige omgeving met goede begeleiding, om zo bewuste kleine fietsertjes de straat op te sturen. Manon kreeg voor haar laatste verjaardag een fiets die perfect is voor haar grootte, maar fietsen op 2 wielen was voor haar echt nog een uitdaging. We schreven haar dus in wanneer dit initiatief in onze gemeente zou halt houden.

Anderhalf uur lang werd ze door papa en de organisatie begeleid. Fietsstangen waren ter beschikking. Tussendoor een pauze voor een appelsapje of een flesje water en een koek. Een paar kleine valpartijen en een blauwe plek. Maar op het einde zoefde ze trots voorbij!

image

Nu nog thuis verder oefenen, vooral starten en correct bochten nemen moeten we verder inoefenen, maar dat fietsen op 2 wielen, dat zit er goed in. Haar fietsdiploma heeft ze dus dubbel en dik verdiend!

image

Ze kreeg ook een fluo hesje mee naar huis, zodat wanner we haar meenemen op straat ze ook goed zichtbaar zal zijn. We gaan het niet laten liggen!

Geef een reactie