Mijn ouderwetse houtkachel

Ik vind hem heerlijk in de winter, mijn lekker ouderwetse houtkachel. Hij stond er toen we dit huis kochten, maar zoals een goede houtkachel betaamt doet hij nog flink dienst wanneer de nachten koud zijn.

Jammer genoeg hadden we een tijd geleden een lek in het dak, via de schouw. Het water druppelde op de kachel. Wij waren niet thuis toen het gebeurde. De gevolgen van water op en gekoelde smeedijzeren kachel kan je wel raden.

Toen kreeg ik van Starwax een set produkten toegestuurd om te testen. 2 ervan hebben mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. De eerste is de schoonmaaksteen. Die ga ik binnenkort testen in mijn keuken. Maar de eerste die ik met veel enthousiasme uit de doos viste was de hersteller voor smeedijzeren kachels!

Maar laat mij gewoon de foto’s tonen die voor zichzelf spreken. Voor en na. 15 minuten werk. Dat is nu eens doen wat het etiket belooft. Ik ben officieel onder de indruk.

image

Ah ja. En het waste ook vlotjes van mijn handen af, want slimme ikke was vergeten handschoenen aan te doen, oeps.

Geef een reactie