Er was ook Boombalfestival

Na het Lego event bracht ik de kindjes naar mijn ouders om daarna naar het Boombalfestival in Lovendegem te gaan. Ik kwam net op tijd aan om Naragonia aan het werk te zien. Daarna ging ik heerlijk mosselen eten (hoeveel festivals ken jij waar er mosselen à la minute worden geserveerd?) om met een goed gevulde maag te kunnen genieten van de ambiance van Lost Highway. Ik luisterde ook naar Valentin: bal op piano. Heel leuk, een paar super goede nummers, maar als balmuzikant nog veel te leren, je merkt dat het conservatorium er nog goed in zit.
image

Het was een koude nacht in de tent, maar tegen de ochtend warmde het snel op voor een stralende dag! Ik genoot enorm van Parasol, duo Berthet-Pinson en Triple-X. Daarna was het de beurt aan Novar, een splinternieuw ensemble metJeroen Geerinck (oa Snaarmaarwaar), Aurélien Claranbaux (oa Zef), Thierry Nouat (oa Les Booz’s Brothers) en Toon Van Mierlo (oa Naragonia). Heerlijke energie!
image

image

Op zondag ging ik eerst aan het werk. Zoals bijna elk jaar de laatste jaren opende ik de danstempel voor Parasol. Drank voor de muzikanten, stoelen van de avond ervoor opruimen, dansvloer controleren dat die nog goed vast zit. Daarna haalde ik de kindjes erbij voor de familiedag. Mijn kinderen hebben het dus echt niet met Kapitein Winokio, ze gingen veel liever spelen in de kinderanimatie tent. Manon werd al snel een prinsesje, Aidan een zandmonster (er waren zandbakken!). Ze kreeg ook een wortelfluit en ging op de draaimolen. Waar de kapitein het niet deed slaagden Urbanus en de Fanfaar wel! Met de oorkappen veilig op de oortjes dansten de kindjes heel het concert mee. Achteraf in de backstage fluisterde Manon me toe dat ze de bassist (Sybren Camerlynck) toch zo knap vond met zijn mooie haardos. Een paar minuten later stond ze al op de foto met haar nieuwe idool en had ze een plectrum op zak!
image (Met haar eigen wortelfluit, nadat ze het achterste deel opgegeten had)

image (Op de draaimolen)

image (Jujuppeke van Meulebeik, de metal versie)

image
(Babies vinden Urbanus ook leuk)

image
(Op de foto met Sybren)

En zo namen we afscheid van Boombalfestival voor dit jaar. Eén van de heerlijkste edities. Gelukkige verjaardag Boombalfestival, ik wens je nog vele mooie jaren. En tot volgend jaar, uiteraard!

Geef een reactie