Lego in het kindermuseum

We waren vorige vrijdag uitgenodigd in het kindermuseum in Elsene voor een interessante lezing over spelen en ook om de nieuwe dozen van Lego voor het najaar te ontdekken.
image

Eerst werden we getrakteerd op een extreem interessante uitleg over hoe kinderen spelen ervaren, hoe belangrijk spelen is en hoe belangrijk het is om als ouder aan het kind die waarde van het spelen mee te geven. Spelen is geen werk! (maar Work=Play!) Voor het eerst sinds lang nam ik ook de tijd om een mindmap te maken van een lezing, zo leerrijk vond ik ze!

image

Intussen gingen de kinderen het kindermuseum ontdekken met de vele speelhoeken en uiteraard grote bakken Lego!

Daarna werden de nieuwe dozen voorgesteld, waaronder een heel leuke Duplo set met hertjes en beren, een coole rescue helicopter voor Lego City en natuurlijk de jaarlijkse adventskalenders. De Star Wars kalender is weer uitermate leuk met een R2-D2 met rendiergewei!

image

De nieuwe Lego Star Wars dozen waren er nog niet bij, maar hoop ik snel aan jullie te kunnen voorstellen! Zoals je wel kunt raden zijn deze in het thema van The Force Awakens, en nog een paar dagen onder embargo.

image

En toen was ik Aidan kwijt. Ik zocht alles af, met hulp. Meneertje zat gewoon achter een muurtje met een grote doos Duplo. 2x eerder keek ik achter dat muurtje, maar hij zat nét uit mijn gezichtsveld. Mijn hart!
image

Ten slotte gingen alle ouders en kinderen nog aan het bouwen om een goodiebag te verdienen. Aidan kreeg een brandweerboot van Duplo die zo snel mogelijk in écht water moest varen (gaat dus perfect) en Manon een huisje van Lego Friends. Er zaten ook 2 super coole Lego Star Wars magneten bij: Boba Fett en Luke Skywalker. Een heel fijne namiddag daar in het kindermuseum! Bedankt Lego en Oona!

Geef een reactie