7 Tips & tricks in Disneyland Parijs

Tijdens het bezoek aan Disney waren er een aantal dingen die me opgevallen zijn, hier zijn mijn tips & tricks voor een bezoek:

  1. Nieuw: single rider wachtrijen! Nu is er niet alleen de gewone wachtrij en bij sommige populaire attracties de FastPass mogelijkheid, er is bij een aantal attracties, vooral roller coasters, een “singe rider” rij toegevoegd. Ben je de enige van het gezelschap die deze ride wil doen? Of toch wel maar hoeven jullie niet samen in & karretje te zitten? Ga dan langs die rij en kom er soms zelfs sneller in dan met een FastPass! Ik zag deze rij bij Space Mountain, Ratatouille en Crush’s Coaster. Ter illustratie: bij Ratatouille was de wachtrij voor single riders 10 minuten, idem voor FastPass. De gewone rij moest een uur aanschuiven.
  2. Sommige mensen zitten meer dan een half uur vooraf langs de route waar de Frozen dames hun opwachting maken, idem voor de parade. Dat hoeft zeker niet om een mooi zicht te hebben. Ik kan vooral de zitbankjes aan het theater rechts van het kasteel aanbevelen voor Frozen, voor de parade de town square aan de laatste bocht. 5 minuutjes speling is meer dan  genoeg. Geniet van je tijd! Om via Main Street snel op die locaties te geraken kan je steeds langs bijvoorbeeld de overdekte Discovery Arcade de drukte vermijden!
  3. Mindervalide, alleen of met begeleider? Geen probleem! Alles in Disneyland is voorzien op rolstoelgebruikers en ik spotte ook hulphonden tijdens de shows. Rides gaan even op pauze om iedereen op zijn ritme te laten instappen.
  4. Aarzel niet je maaltijdvouchers te boeken op het moment dat je de reis boekt. De keuze is beperkt, maar je bespaart een hoop geld bij de maaltijden. Wil je meer dan wat je krijgt met de vouchers? Geen probleem, ze kunnen ook als “korting” gebruikt worden op de rekening.
  5. Er zijn bankcontact machines in het park. Veel mensen vermijden de losse snack karretjes omdat je er vaak cash moet betalen. Er zijn 4 bankcontact machines in het park en de karretjes hebben meestal geen wachtrij. Snel opgelost dus en geen wachtrij met dorstige mensen voor jou.
  6. Maak gebruik van de Disney Shopping Service. Vorige keer vonden we bijna nergens nog de pop die Manon wilde. Overal uitverkocht. Op de laatste minuut gingen we nog naar de Disney Village om die te vinden. Zo leerden we dus om nu de shopping service te gebruiken: koop overdag, betaal ter plaatse en laat het naar de boetiek van je hotel sturen. Verblijf je niet in een hotel? In Disney Village kan je ook laten leveren. Zo kan je rustig shoppen wanneer er nog niemand is.
  7. Of shop echt helemaal op het einde. Opnieuw: veel mensen gaan een uur voor Disney Dreams al op het centrale plein zitten wachten. De attracties zijn nog open! Hét perfecte moment om in het donker een Space Mountain bezoek in te plannen met een super korte wachtrij of samen met nog een handvol mensen zeer rustig te winkelen. De muziek maakt wel duidelijk wanneer je naar buiten wilt rennen voor het spektakel!

image

En nog één ding: spreid je dag, neem je tijd, spaar je energie en maak slim gebruik van fastpass of andere dingen. Op die manier heb je, geloof het of niet, nog een beetje energie over ‘s avonds 😉

Geef een reactie