Proximus lanceert binnenkort de SwipeBox

Binnenkort lanceert Proximus de SwipeBox. Voor het eerst deden ze dat ook met een social media event, dus ging ik eens kijken wat er nu precies aan de hand was. De uren voordien zag ik al de persmededelingen in het rond vliegen, maar het is altijd fijner om je vragen te kunnen stellen aan de mensen zelf, nietwaar?

Het event begon redelijk vroeg, én op tijd, iets wat we niet gewend zijn bij bijvoorbeeld de Girl Geek Dinners, en de voorgestelde SwipeBox heeft wel behoorlijk wat potentieel!

Wat is het nu eigenlijk? Je kunt die het best vergelijken met een Chromecast of een Apple TV. Een doosje dat je extra aansluit op je bestaande Proximus box en je tv omtovert in een smart tv. Het lijkt zelfs een beetje op een AppleTV.20162413022_3cbdebd97b_zDe SwipeBox gebruikt zowel het netwerk als de aanwezige wifi. Net zoals bij de Apple TV kan je, onafhankelijk van het merk van je tablet of smartphone, foto’s en filmpjes direct naar je TVsturen, screensharen, enz. terwijl de klassieke tv kan blijven spelen op de achtergrond in een verkleind scherm. En natuurlijk kan je nog steeds op je mobile device tv kijken. De app op de box laat dan weer toe om via een heel mooi uitgevoerde navigatie de klassieke TV te gaan gebruiken, uitgebreid met de verschillende pass’en zoals een extra sportpakket of Netflix.

Proximus is de enige leverancier van TV in ons land die een partnership heeft met Netflix en dit dus in hun pakket kan aanbieden. De verdere toekomstplannen liggen in eerste instantie bij sportpartners, zodat internationaal voetbal, wielrennen, basket, volley, F1,… in pakketten beschikbaar kunnen gesteld worden. Ook streaming diensten zoals Spotify kunnen in de toekomst toegevoegd worden.

19977850309_37bc839ecc_z

Niets nieuws gaan de techies onder ons zeggen. Die hebben natuurlijk allemaal al een Chromecast of Apple TV. Maar dat zijn de early adopters. Het grote publiek in België heeft deze dingen niet in huis, en Proximus maakt hierbij dus als eerste de stap naar een echte content curator rol. Een leuke extra voor de vele mensen die al Proximus TV hebben en voor sommigen misschien een extra incentive om een overstap te maken.

Ik wens ze in elk geval veel succes toe met deze vernieuwing in hun gamma!

Geef een reactie