Ieniemienie kleine baby

Een aantal weken geleden ging er een alarmbel af in mijn hoofd. Pas een 10-tal dagen later vond een lieve vriendin de kracht om mij een berichtje te sturen via facebook met de bevestiging: haar kleine man die we in September zouden verwelkomen had zich al veel te vroeg aangediend.

Ik had geluk: 2 grote, gezonde kinderen die netjes op tijd kwamen met amper complicaties. Ik kan me niet inbeelden hoe ze zich moet voelen. Maar ik steun hoe ik kan. Door af en toe een lief bericht. Door geduld en haar te laten voelen dat ik er ben als dat nodig mocht zijn, en haar de nodige rust te gunnen. Ik zie haar kleine man wel wanneer ouders en kind er klaar voor zijn. Waarschijnlijk pas binnen een maand of 2. Nu mag hij groeien, rusten en elke dag zijn bange ouders wat meer moed schenken. Die eerste weken las ik vooral haar blog. Toen kwam er terug meer contact. Goede nieuwsjes volgen zich voorlopig op. Ik doe niets anders dan duimen.

Er kwam een pracht van een geboortekaart. En het nieuws dat hij eet, en groeit, en in bad mag, en ontelbare andere kleine maar onschatbaar waardevolle stapjes. En langzaamaan durfde ik aan cadeautjes te denken. Maar wat geef je aan een mama en kind in zo’n situatie? Niet simpel!

Jan

Elise las mijn gedachten en postte deze handige lijst met 10 cadeau-ideetjes voor vroeggeboren kindjes en hun naaste omgeving. De rest van haar blog is ook hartverscheurend de moeite trouwens. Ik drink de woorden en beelden van elke post. Klikje op de foto brengt je naar haar blog.

 

 

Geef een reactie