De Eerste Grote Boekentas

Manon gaat naar het eerste leerjaar, en daar hoort een Grote Boekentas bij. We kregen een mooi lijstje schoolbenodigdheden mee, en één van de regels is dat de boekentas groot genoeg moet zijn voor een A4 ringmap. En natuurlijk drinkbus, koekendoos, eventueel brooddoos,…

Alsof het nog niet moeilijk genoeg was voor een kleuterboekentas, heb ik nu het kluwen van de boekentassen voor de lagere school ontdekt: rugmodel of trolleymodel? Is dat proper te houden? Is dat wasbaar? Is het groot genoeg? Om nog niet te spreken over de gigantsiche verschillen in prijzen. Ik vrees inderdaad dat een boekentas van 20€ geen lang leven te wachten staat in de handen van actieve kindjes, maar mijn portemonnee wil precies ook geen 160€ geven aan een boekentas die ze na 3 jaar beu gezien is. Dilemma’s.

Na veel rondkijken, wikken, wegen, raad vragen, zag ik dat er vanaf vandaag een uitverkoop is van Kipling boekentassen op Vente Exclusive. Ik kocht dus een degelijke boekentas aan een behoorlijke korting! Oef!

kipling-cartable-poona-m-breezy-pink-01

Zoals je kunt zien is het geen trolley geworden. Ik vermoed dat de boekentas de eerste 2 jaar van de lagere school nog niet zo zwaar is. We zullen de andere modellen opnieuw evalueren wanneer deze het begeeft of Manon hem niet graag meer ziet. De eerste stap naar het eerste leerjaar is gezet!

2 thoughts on “De Eerste Grote Boekentas

  1. Liese

    De vraag is: zal deze het wel begeven? Want Kipling staat wel voor kwaliteit! Goeie keuze! (en mooie ook!)

Geef een reactie