Disney songs streamen op Deezer!

Op Spotify luister ik regelmatig naar Disney playlists. Maar als het geen Frozen of Brave is krijg ik al snel de vraag van Manon waarom de liedjes niet in het Nederlands zijn. En van dergelijke vragen hadden ze duidelijk bij die andere muziek streaming dienst, Deezer, al van gehoord! Ze sloegen de handen in elkaar, en sinds een paar weken kan je via Deezer naar het Disney kanaal luisteren! Het kanaal is opgedeeld in verschillende genres: algemeen Disney, Disney Pixar, Disney Channel, Disney Nature en natuurlijk Disney Junior!

DisneyDeezer

Ik testte de app uitgebreid, en wil nog even deze tips meegeven:

  • De liedjes zijn in het Nederlands, dus niet in het Vlaams, waar tegenwoordig ook een stevig verschil op zit. Je zult ook geen CDs met Vlaamse soundtracks van Disney films vinden in de winkels, een algemeen fenomeen. Iets voor de toekomst waarschijnlijk, aangezien deze versies populairder worden?
  • Zorg dat je app in het Nederlands staat, want Engelstalige apps krijgen als default de Franstalige streaming binnen. Behalve als je de Franstalige liedjes nu net wilt natuurlijk. Ik kan je zeker de Franse versie van Colonel Hathi’s March uit Jungle boek aanbevelen. Hilarisch!
  • Voor de Engelstalige liedjes moet je nog alternatieven zoeken. Deze app is specifiek voor de “BeNeFrLux” landen. Dus NL en FR, maar daar zijn we hier meer dan blij mee!

En voor de rest: luisteren, meezingen en eindeloos plezier!

Geef een reactie