Endimi test Likor 43 in cocktailtjes

Ik serveerde dat vroeger eigenlijk vooral “straight” of “on the rocks” omdat 43 gewoon lekker is. Mijn man durfde hier en daar al eens een scheut in een cocktail te gieten zonder dat we de recepten konden onthouden. Maar nu kreeg ik een fles van The Insiders en een hoop receptjes om dat in cocktails te gooien! De ene versie is al leutiger dan de andere, maar ik kan jullie dus van ganser harte deze aanraden:

Ingrediënten:

  • 50 ml Licor 43
  • 20 ml wodka (Russian Standard)
  • 15 ml limoensap
  • 8 basilicumblaadjes
  • 10 ml witte balsamicoazijn
  • 3 á 4 aardbeien

Garnering: Halve of hele aardbei

Bereidingswijze:
Pureer 3 aardbeien en 5 basilicumblaadjes in een mixglas/shaker. Voeg dit samen met Licor 43, de wodka, het limoensap en shake goed met veel ijsblokjes. Vul een whisky/tumbler glas met crushed ijs en 3 balsilicumblaadjes, schenk alles uit door een theezeef, roer licht door en garneer de rand van het glas aardbei in de vorm van een tulp.

Lekkerrrrr…

 

Geef een reactie