De 1000 km van Kom op Tegen Kanker

Tijdens het Hemelvaart weekend zal de 1000 km van Kom op tegen Kanker doorgaan. Een intensieve fietsvierdaagse waarbij meer dan 3000 deelnemers elkaar afwisselen om in totaal 1000 km te fietsen op vier dagen tijd. Om te mogen meedoen aan de vierdaagse zamelt elk fietsteam sowieso 5000 euro in dat integraal naar wetenschappelijk onderzoek over kanker gaat.
logo-de-1000km-van-kom-op-tegen-kanker
Om de 1000 km extra in de kijker te zetten ging Kom op tegen Kanker in zee met fotografe Lieve Blancquaert. Zij portretteerde 6 boegbeelden van de 1000 km die alle duizenden deelnemers en sympathisanten symboliseren. Tijdens de vierdaagse zelf zal Lieve samen met haar fototeams op pad gaan om nog vele andere portretten te maken.
Ik denk niet dat ik iemand ken die niet zelf of dicht in de buurt met deze ziekte geconfronteerd werd. Screening en behandeling worden elk jaar beter dankzij acties als deze. Donderdag wordt het startschot gegeven op het gemeenteplein in Dilbeek met een hoop animaties. Ga zeker eens langs als je in de buurt bent!

Geef een reactie