Grand Bazar Antwerp wordt omgedoopt tot Groene Bazar Antwerp

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart wordt Grand Bazar Antwerp, het shopping center gelegen aan de Groenplaats, omgedoopt tot Groene Bazar. Deze actie kadert in de promotie van het project en de website http://www.natuurinjebuurt.be.  Het project van het Agentschap voor Natuur en Bos gaat voor meer en betere natuur dicht in de buurt van mensen. Parken en tuinen, stadsbossen, volkstuinen, maar ook straten en pleinen, bedrijventerreinen en gebouwen kunnen voor meer natuur in steden en gemeenten zorgen. ANB_Natuur-in-je-buurt_A5_persvisual_01_vrouw

Om www.natuurinjebuurt.be te promoten wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart de Grand Bazar op de Antwerpse Groenplaats omgedoopt tot ‘Groene Bazar’. Bezoekers zullen er kunnen shoppen “in ’t groen” en kennismaken met en proeven van verschillende originele ecologische projecten zoals het AirBezen-project en ecostadsprojecten van Stad Antwerpen.

Mijn schoonouders, toevallig ook Antwerpenaars, zijn echter al lang op eigen houtje zo bezig: hun dakterrasje dat nooit gebruikt werd doet al vele jaren dienst als dakmoestuintje. Ze kweken er met succes heerlijke pepers en paprika’s, want de ingesloten aard van het tuintje zorgt voor het perfecte microklimaat. Ook boontjes en tomaten kweken ze bij de vleet, ondanks het feit dat ze slechts een koer hebben aan hun burgerwoning. Je hebt dus geen groot plat dak nodig om zelf meer groen in de stad te steken. Een moestuintje van een vierkante meter of een hangtuintje doet je terras al ongelofelijk opleven! Fijn initiatief dus, dat ik met plezier even deel 🙂

 

Geef een reactie