Weekendje weg

Het is niet altijd makkelijk: 2 jonge kinderen, echtgenoot en ikzelf zelfstandig, huis, tuin, katten. Het kan wat teveel worden, en het is ook maar menselijk dat je soms maar zoveel kan doen tegelijk. Af en toe moeten we gewoon eens rustig kunnen ademhalen.

Daarom ook dat ik met beide handen de kans greep om van weekendje weg te doen met de echtgenoot. Vlakbij maar toch even weg van alles. De kindjes mochten bij mijn ouders logeren, en wij deden rustig ons ding. Op zaterdag bracht ik de kindjes weg, met de nodige frustratie onderweg wegens aanslepende wegenwerken en kindjes die makkelijk autoziek worden. Gelukkig geen drama’s, wel veel vertraging. Thuis aangekomen lunchten we rustig samen, vulden we een gezellige namiddag (cadeautje shoppen!) en trokken naar Stabroek om met vrienden te eten in het gezellige La Pipe pop-up restaurant, ter gelegenheid van de verjaardag van een vriendin. Na het heerlijke eten en gezellig dessert reden we door naar Gent om in één van de gezellige hotels in Gent te overnachten.

We hadden dankzij Accor een kamer ter beschikking in het Ibis hotel Gent Centrum Kathedraal. Letterlijk naast de ingang van de Sint Baafskathedraal. De parking bleek volzet, dus parkeerden we op de Kouter, waarna we gezellig door het rustige Gent wandelden. We gingen nog wat drinken in de Schotse pub op een steenworp van het hotel. Mijn echtgenoot proeft graag eens een nieuwe whiskey, en je kan er proevertjes bestellen naar eigen verwachting op basis van de suggesties van de eigenaar.

image

Na een hectische periode waren we wel nogal moe, dus keerden we rond middernacht terug naar de kamer. Deze was gesitueerd aan de kant van de kathedraal op de eerste verdieping. Na de afschrikkende berichten op Swarm was ik al een beetje bang. We kwamen terecht in een schone, ruime kamer. Niet splinternieuw maar niets zag er versleten uit. Het bed bleek zelfs lang genoeg voor mijn man! Hij is namelijk 1m94 en in veel hotels is het bed van een zodanige afmeting dat hij er gewoon zijn voeten niet meer bij krijgt. Daarbij komt nog dat hij de laatste weken last heeft van rugpijn. We vreesden voor een hard en onpersoonlijk hotelbed, maar genoten van de comfortabele slaapvoorziening. De gevreesde vibraties van de tram waren er niet. We hoorden die wel langskomen, maar de andere hotelgasten maakten meer storend lawaai dan de rustig voorbijrijdende tram.

De beste ervaring kwam de volgende ochtend: uitchecken kan tot 12u, dus uitslapen was geen probleem. Ontbijt wordt zelfs tot 11u geserveerd! Ik verwachtte me aan een standaard hotelontbijt van 13 in een dozijn: wat koffiekoeken, wat brood en beleg, koffie, thee, fruitsap. De ontbijtbar bleek echter veel uitgebreider: daar bovenop was er vers fruit, yoghurt, plattekaas, een selectie ontbijtgranen, een toaster voor het brood, pistolets, rozijnenbrood, roerei, worstjes, champignons, een zeer uitgebreide keuze aan hartig beleg en – mijn favoriet – een systeem om zelf je eitje te koken zoals je dat het liefste hebt.

We sloten ons weekende weg af met een lange wandeling door het koude Gent, een heerlijke babbel waar we te vaak geen tijd voor nemen en een lekkere lunch bij Tokio Sushi aan het Belfort waar Coldplay op gespeeld werd.

Een geslaagd rustpunt in een hectische periode. Smaakt naar meer 🙂

Geef een reactie