Lego Duplo giveaway

Lego Duplo komt opnieuw met een leuke speelset op de markt: Mijn eerste speelhuis. Deze leuke set bevat alle bouwstenen voor een leuk Duplo huis, met daarbij een aantal typische gebruiksvoorwerpen die we in het dagelijks leven ook gebruiken.

duplo speelhuis

Spullen zoals een wekker, de tandenborstel, een boekje,… Peuters gaan op een bepaald moment namelijk aan rollenspel beginnen, en vaak bijvoorbeeld voor een pop beginnen zorgen of met een poppenhuis te kunnen spelen. Met deze set kunnen ze hun eigen huisje bouwen en zelf of samen met mama en papa hun dag naspelen. De voorwerpen zijn makkelijk te herkennen en zo legt het kind ook heel wat verbanden. Er is bijvoorbeeld ook een blok met een aanduiding van het weer, zodat vele aspecten van de dag samen kunnen nagespeeld en besproken worden.

Zo kan je even weg van het gejaag en samen met je kind vertellen over de gebeurtenissen van de dag in het huis, of de opvang. Het creëert een mooie band, ontwikkelt de motoriek en ook de woordenschat. En zo weet je ook weer wat je kindje belangrijk vond tijdens de dag, welke dingen er leuk waren, en welke dingen mooi in de routine zijn opgenomen, zoals het poetsen van de tandjes.

En wanneer de wereld van je kindje groter wordt kan je natuurlijk alles combineren met de andere Lego Duplo sets. Heb je een extra kamer nodig? Of een huisdier? Was er een uitstapje met de auto of met de trein? De mogelijkheden zijn eindeloos, en je kind kan de werkelijkheid verweven met fantasie en ten slotte de eigen verhalen gaan verzinnen en samen met jou gaan uitspelen.

Dankzij de mensen van Lego mag ik hier op de blog zo een mooie set weggeven. Hoe maak je kans? Zet een leuk voorbeeldje van de “kleuterpraat” van het kleintje dat deze set zal gaan ontvangen in de comments, en op 23 maart loot ik een winnaar uit de deelnemers. Veel succes!

EDIT: en de winnaar is… Debbie De Raedt! Veel plezier ermee!

8 thoughts on “Lego Duplo giveaway

 1. nelemoeys

  Oh Leo is een groot duplo-fan, ik doe graag mee!

  ik was onlangs op Etsy aan het rond kijken naar mooie ringen en hij kwam ff mee kijken over mijn schouder.
  “Wat ga je kopen, mama, een nieuw hand?” 🙂

  Tijdens de krokusvakantie waren we volgens Leo ‘onder vakantie’. Ahja want ik had gezegd dat we niet ‘op vakantie’ gingen 🙂

 2. Evy Heyrman

  Ons Loreke is zot van Duplo en poppen. Een ideale cadeau dus…

  We moesten vandaag stoppen voor een trein. Toen de trein passeerde vond ze dat superleuk. De trein was weg en Lore zei ( wat ze altijd zegt bij leuke dingen ) “Nog een keerrrrr”

 3. “Mama naaaaiiiiiieeeeeuh. Mama slappeuh”

  Sinds mijn vrouw bezig is met kinderkleding zelf in elkaar te zetten is volgens ons zoontje (bijna 2 jaar) zijn mama enkel nog met naaien en slapen bezig. 😉

 4. Oh, ik ben dol op duplo! En mijn zusje ook, alhoewel ze alles afbreekt en op eet!

  En wat ik onlangs vertelde tegen mijn papa:
  Papa: “Maak eens voort, jongen.”
  Ik: “Ik heb tijd, papa.”
  Mama: “Ja, maar papa heeft niet veel tijd, schatje.”
  Ik: “Dan mag papa een beetje van mijn tijd hebben, hoor.”

 5. Een leuke de laatste tijd
  ” Papa flesje maken. (en dan Stiekem) Mama kan dat niet goed he?”
  Maar als papa er niet is, dan is mama de heldin en papa die het niet goed kan 😀

 6. Debbie De Raedt

  Educatief speelgoed en toch kleurrijk, superleuk en van alle tijden. Ellen speelt vandaag nog met het speelgoed van mijn man, bijna 30 jaar geleden aangekocht. Dus wij willen graag duplo winnen. Grote fans.
  Laat het dan ook een feit zijn dat ze sterk is in ‘gekke’ uitspraken. Enkele voorbeelden van 1 dag, vandaag.

  Ik help haar om haar bips proper te maken na een bezoekje aan het toilet. Ipv te wrijven, dop ik er even op. Roept zij plots ‘mama, niet stempelen op mijn poep’.

  Mama en papa willen op hetzelfde moment door de deur en zitten vast. Al spelend gaan we kibbelen over wie nu voorrang had. Haar reactie, met een boze blik en het vingertje omhoog,’ geen ruzie maken hoor’.

  Oh ja, even bij vermelden dat ze vandaag 2 jaar en 5 maand is.

  Bij oma en opa gaat ze naar het toilet waar het koud was. Wanneer ze terugkomt, vraagt papa ‘is het gelukt?’, waarop zij antwoordt ‘Mickey mousse was koud’. Het verkleinbrilletje is dus met een tekening van Mickey mousse.

  We stappen naar huis, wind tegen, gezellig koud. Begint ze plots opvallend te blazen. Als we vragen wat ze doet? ‘de wind blaast, ik blaas terug’.

  Ik kan wel uren doorgaan. Waar ze het haalt, soms weet ik het echt niet maar haar uitspraken doen vaak veel plezier. Een fijne meid hebben wij, zegt een trotse mama dan.

 7. De laatste weken komt er eigenlijk maar 1 zinnetje uit de mond van mijn 2.5 jarige zoon Wolf ‘zellef doen zellef doen’ dan lukt het niet is hij 5 minuten boos en vraagt hij ‘mama doen?’ 🙂
  Duplo is perfect voor hem. Hij mag het ‘zellef doen’ en het zal hem nog lukken ook!

Geef een reactie