Ontspannen

De laatste blog challenge voor #boostyourpositivity. Oon vroeg naar het geheim om tot echte ontspanning te komen. Ik zou dat ook wel graag willen weten, dat geheim. Want het is een zoektocht. 2 levendige kindjes in huis, 2 katten, het hele huishouden, phew.

Wanneer je dan ook nog meeloopt in de werk-rat-race kan het eigenlijk wel wat te veel worden. Tussendoor jezelf een pleziertje doen en eens goed ontspannen is eigenlijk cruciaal om niet in de put te geraken. Hoe ik dat zelf doe?

Een lekker drankje op zijn tijd, eventueel met vrienden.

wpid-wp-1424117642120.jpeg

Mijn vriend het kersenpitkussentje (in de winter vooral).

Een wandeling in de zon.

wpid-wp-1396471860045.jpeg

Samen met de echtgenoot heel lekker gaan eten.

Een goede film bekijken, onderuitgezakt in de zetel.

Een leuk boek lezen.

Mezelf eens laten verwennen.

nageltjes

Gaan dansen.

En soms eens mediteren, al dan niet met een begeleidende audio track of effectief met begeleider. Je gedachten beelden laten vormen en tot rust komen aan de binnenkant. Echt even weg zijn van alle kommer en kwel.

Meestal inderdaad wanneer de kindjes al in bed liggen, of wandelen waar zij intussen kunnen spelen. Nu Aidan wat groter wordt lukt dat al behoorlijk goed. Anders gaat hun aanwezigheid gepaard met gekwetter en steeds dat idee van huishouden en alle taken die in je hoofd gaan zitten. Even weg van de “moeten” en je gewoon even laten gaan in de “kunnen”. Heerlijk.

One thought on “Ontspannen

  1. Leuk en erg herkenbaar. Zoveel ‘moet’. Momenteel neem ik genoegen met lekker lang in de badkamer kunnen blijven. Uitgebreid douchen, je wenkbrauwen epileren, je haren doen…je kent het. Dat ik vaak mijn ‘moi moment’. Heeerlijk 🙂

Geef een reactie