Wat eten we vandaag?

De volgende opdracht voor de #boostyourpositivity challenge: wat eten we vandaag? Voor het ogenblik is er een plan, en alle ingrediënten. De gebeurtenissen van de dag kunnen wel roet in het eten gooien. Er spelen namelijk wel wat factoren mee:

  • mijn echtgenoot probeert te eten volgens het slow carb dieet. In grote lijnen vermijd je zuivere suikers, granen en zetmelen, dus geen brood, aardappelen, pasta, rijst, fruit. Behalve 1 dag in de week en dan eet je dat allemaal wel zodat je lichaam niet in een staat van uithongering kan gaan. Hij worstelde lang met zijn gewicht, maar door dit patroon zo goed en zo kwaad mogelijk te volgen (en met dokterscontrole erbij) blijkt dit een goede oplossing om tot een gezonder gewicht te komen en te blijven.
  • 2 kindjes in huis, waarvan er eentje op school boterhammetjes eet en eentje nog op de crèche zit en daar dus patatjes krijgt.
  • De omschakeling naar 2 zelfstandige ouders zorgt voor chaos in de uurroosters. Ben ik op tijd thuis om te koken of niet? Of de papa wel of niet? Who knows?

Wat eten we dus vandaag? Een klassieker. Prinsessenboontjes met gestoofde ajuin, vleesbrood (een klein beetje zondigen tegen het dieet van de echtgenoot met de broodkruim) en de kinderen krijgen daar puree bij.

47_gehaktbrood

foto een.be

Of boterhammen met hagelslag. Als het verkeer tegenzit. Dat is ook lekker.

Geef een reactie