Klungelkat

Ik heb een klungelkat. Voor Kerst kwam ik op een avond thuis en de kat die ik de laatste dagen een beetje loom vond stortte zowat voor mijn ogen in, door zijn poten zakken enal. Twee minuten later had het beest de laatste kattenpijnstiller binnen en een tweetal uur later zaten we bij de dierenarts. Het verdict: hij had een teen aan de achterpoot bezeerd en daar zat een zwaar abces op, waardoor hij heel ziek was. Een spuitje langwerkende antibiotica en pijnstiller gevolgd door nog 3 dagen pijnstiller en teen verzorgen en we sleepten hem er doorheen. Met de nodige krab- en bijtwonden bij mij. De nagel van die teen viel uiteindelijk uit, en hij ging met een nagel minder door het leven.

Fast forward naar deze ochtend. De manier waarop hij zich zat te wassen leek mij vreemd. En toen hij op mijn schoot kroop rook ik iets verdachts. Controle van de achterpoot die destijds gewond raakte leerde mij 2 dingen: de uitgevallen nagel is terug aan het groeien. Maar die klungelkat is erin geslaagd de nagel van de teen ernaast volledig om zeep te helpen. Maar de vieze geur kwam daar ook niet van: zijn oor heeft nu een gat. Vechtjas en klungelsmurf… sjans dat ontsmettingsmiddel werkt voor mens en kat.
image

Geef een reactie