Wafelenbak

Aangezien ik mijn meter en peter eigenlijk veel te weinig zie en dat de nieuwjaarsperiode daar het perfecte seizoen voor is, besloot ik ze uit te nodigen samen met mijn ouders en van goede ouderwetse wafelenbak te doen.

image

Gistwafels, het recept zwierde ik al eerder op de blog. Ik leende een extra wafelijzer van mijn moeder en samen met Manon werd het deeg gemaakt. Haar kerstcadeau van schort en koksmuts werd natuurlijk in gebruik genomen. Dan is het altijd een beetje spannend: zal het deeg voldoende rijzen voor luchtige wafels?

Niet echt dus. Belangrijk om te weten: een kom met zo een dikke bodem die ook bruikbaar is voor een inductievuur is niet geschikt om deeg in te laten rijzen, de bodem houdt teveel van de warmte vast.

Maar goed, er was voldoende resultaat, en de kilo wafelen verdween vlotjes, mede dankzij de kinderen die er letterlijk mee op gevlogen waren. Ik zou dit vaker moeten doen, ik hou wel van dat Nero gevoel wanneer ik en gigantische stapel wafels op tafel zet:

image

 

noms.

Geef een reactie