Libanese moussaka: zonder kaas of aardappel

Met mijn plan om terug op het gewicht te komen van voor zwangerschap nr2 eet ik dus voorlopig geen graanproducten (brood, pasta), rijst of aardappelproducten. Ik eet massaal veel groenten en mijn eetpatroon kan goed vergeleken worden met een paleo dieet. Maar sommige gerechten wil je toch niet helemaal missen. Deze week gingen we met de collega’s lunchen bij een nieuw Libanees restaurant vlakbij. Meer een lunchzaak, maar dat is net goed in mijn geval. Daar leerde ik moussaka kennen zonder kaas of aardappel. Hierbij het recept:

Ingrediënten:

 • 1 aubergine
 • 2 kleine courgettes
 • 3 uien
 • 500 gram kekkererwten (pois chiche)
 • 1 teentje look
 • 500 g lamsgehakt
 • 80 g geconcentreerde tomatenpuree
 • 400 g tomatenpulp (blik)
 • oregano
 • marjolein
 • olijfolie
 • peper
 • zout
 • pikant paprikapoeder

Snipper de uien en de look, stoof alles in wat olijfolie, Voeg het lamsgehakt toe aan de gestoofde ui en look en bak tot het gaar is. Voeg de tomatenstukjes, in stukjes gesneden courgette, de kekkererwten en de tomatenpuree toe. Kruiden naar smaak met de oregano, marjolein, paprikapoeder, peper en zout. Laat een kwartiertje sudderen.

In een grote ovenschaal leg je op een laagje olijfolie een laag in schijfjes gesneden aubergine, dan een laagje gehaktmengsel en maak je precies lasagne laagjes met aubergine schijfjes. Als de schaal gevuld is werk je af met nog een laagje aubergine met wat olijfolie erover gesprenkeld, dan mag alles nog 30 minuten in de oven op 200°

Smakelijk!

2 thoughts on “Libanese moussaka: zonder kaas of aardappel

Geef een reactie