7 dingen die de Samsung Gear mij al geleerd heeft

Grote blijdschap in het Apple universum, ze komen eindelijk ook met hun smartwatch! Maar dat is nog wreed veel geduld hebben en prijzig, zeer prijzig. En zover ik kan zien voegen ze niet zo heel erg veel toe aan de huidige smart watches. De toekomst zal het uitwijzen zeker?

MAAR.

Eén van de redenen dat ik de Samsung Gear wilde testen was om ook wat gezonder uit de tesperiode te komen. Want dat ding komt dus met een stappenteller en hartslagmeter enal.

Wat heb ik dus al geleerd en gedaan:

  1. Van elke hap die ik eet de calorieën toevoegen in de app is niets voor mij, ik vergeet dat of ben te lui of wil het gewoon niet weten dat die Balisto daarnet 94 kCal was.
  2. Ik ben daar wel zelf van geschrokken dus heb mijn eetgewoonten aangepast naar (s)low carb/paleo achtig eten en voel mij daar wonderwel bij. Met de wekelijkse binge day of ik vreet elke dag mijn kast leeg. Niet van honger maar van goestingskes want ik eet echt wel goede hoeveelheden. Uithongeren heeft geen nut. Maar dus geen brood, aardappelen of pasta meer maken al een wereld van verschil.
  3. 2 Kg echt verschil, maar ik zou mijn centimeters eens moeten meten want ik las onlangs dat buikomtrek belangrijker is dan BMI en bij verlenging gewicht.
  4. Ik haal pas 10.000 stappen wanneer ik naar een festival ga en daar moet op en af lopen de hele dag. De zaterdag van Boombalfestival meer dan 24.000 zelfs. Op een werkdag kom ik met moeite aan de 5.000. In het weekend is die 5.000 dan weer een fluitje van een cent.
  5. Mijn hart slaat te zachtjes, dus dat ding heeft moeite met het goed oppikken van mijn hartslag
  6. Ik slaap te onregelmatig. Bijvoorbeeld de ene nacht 6 uur in totaal en de volgende nacht 8u. gaat natuurlijk mee met de kinders maar te laat gaan slapen en zo zit daar ook bij. Ja dat ding kan je slaap dus ook opnemen.
  7. Telefoneren met uw pols is cool maar niet privé. En de mensen op straat kijken raar. Volgende stap: thought interface! Hahaha!

Mijn innerlijke Trekkie is nog altijd blij met de “wrist communicator’, hoewel hij er wat anders uitziet dan in de film:

image

Geef een reactie