BGGD62: Samsung

Voor de 62ste editie van de Brussels Girl Geek Dinners werden we uitgenodigd door Samsung op hun Discovery Days in de Heizel in Brussel. We werden er hartelijk ontvangen door de mensen van Samsung en door Murielle Scherre, beter bekend als @lafilledo, van het gelijknamige puur Belgisch lingeriemerk. Zij legde ons haarfijn uit waarom zij na jaren van iPhone en andere iOS based toestellen overstapte naar Samsung, met de nodige voorbeelden.

Daarna werden we meegetroond naar de expohal waar alle nieuwe technologische hoogstandjes van Samsung stonden te blinken. Elk thema kwam uitgebreid aan bod: het corporate services gedeelte, de smartboard voor scholen, de telefonie met de S5 en de gear als paradepaardjes, tablets, geluid, de televisieschermen, de koelkasten en natuurlijk ook de wasmachines en zelfs warmtepompen en koelsystemen. Het gamma van Samsung is enorm uitgebreid!

Mijn favorietjes:

Een wasmachine  met touchscreen, strak design en o zo stil dankzij de magnetische aandrijving, en je kan de programma’s op afstand opvolgen via je smartphone. Mijn innerlijke huisvrouw schudt de hand met mijn innerlijke geek. En het oogt ook schoon:


De UHD TV, met een beeld zo scherp dat je bijna geen 3D bril meer nodig hebt, het ding heeft een gebogen scherm dus je krijgt een instant cinemazaal gevoel. Mooi.

De S5 met een gear erbij, de design van de gear fit is echt wel mooi uitgekomen, met een gebogen super AMOLED scherm. En ook weer met een schoon design:

En ten slotte de zakloze stofzuiger, altijd een handigheid in huis, en ook weer oogstrelend design dat hand in hand gaat met het praktische:

Powerful suction that lasts

Een leuke en informatieve avond! En we gingen zoals gewoonlijk niet met lege handen naar huis. De goodie bag bevatte een leuke zonnebril, mini producten van Dove (altijd welkom!), gadgets van Cointreau (oa een jigger! cocktails ftw!) en een leuke tanktop. Maar vooral: een setje tectiles!

Wat zijn tectiles? Het zijn programmeerbare tiles, kleine stickers, intelligente NFC tags die ingesteld kunnen worden om een hoop verschillende dingen te doen. Zo kan je de settings van je telefoon aanpassen wanneer je die met een bepaalde tectile in contact brengt: op je bureau automatisch stil en trillen, of net luider, of ergens een specifieke app lanceren. De mogelijkheden zijn legio! Super cadeautje dus!

Bedankt Samsung! Bedankt Clo voor je goede zorgen, al 62 edities lang!

Geef een reactie