Tof in den hof

Wat een prachtlente zeg, mijn tuin is al helemaal wakker, het gras groeit waar je bij staat, de plantjes die in de loop van het jaar in bloei komen laten zich nu al zien! Hoog tijd om de tuin onder handen te nemen. Ik slaagde er al in het gazon een paar keer te maaien, het gras van tussen mijn bloemen en fruit te wieden en de aardbeiplanten te bevrijden van alle dode bladeren. Er stonden zelfs nog/al bloemetjes op! Hoog tijd om alles klaar te maken en mijn wilde plannen in actie te brengen. Ik wil dit jaar niet alleen aardbeien maar ook mijn eigen paprika’s kweken, en natuurlijk een massa kruiden. De bieslook groeit vanzelf wel goed, maar ik wil zeker mijn eigen thijm, rozemarijn en eventueel basilicum kweken. De puinhoop in mijn tuin moet dus aangepakt. Daarvoor kreeg ik hulp uit onverwachte hoek: van de mensen van Eskin kreeg ik een starterspakket met biologische meststoffen.

Eskin and my garden

Bio meststoffen, jazeker. De natuur werkt op een zeker manier, en zij hebben uitgekiend welke puur natuurlijke middelen zij in kleine verpakkingen kunnen op de markt brengen om precies daar te helpen waar het moet. Afstappen van chemische brol. Dubbel interessant met jonge kinderen in huis die achteraf wel eens durven de aardbeien ongewassen in de mond proppen en letterlijk in het rond rollen in het gras. En kleine verpakkingen, zodat je makkelijk en goedkoop kunt bestellen op hun webshop en weinig afval overhoudt.

Op de werklijst voor dit weekend: alle productjes nakijken, op de kalender aanduiden wanneer er wat moet toegepast worden en we zijn vertrokken. Binnen een paar maand laat ik u weten hoe mijn hof erop gereageerd heeft. Ik ben in elk geval enorm benieuwd!

Geef een reactie