First world problems

Het is een populaire hashtag op twitter, #firstworldproblems, als je over iets klaagt dat eigenlijk een luxeprobleem is. En nu heb ik een echt luxeprobleem.

Ik blogde een tijdje geleden over de Philips Hue, naar aanleiding van de Brussels Girl Geek Dinner bij Zelfbouwmarkt. Daar hing ook een wedstrijd aan vast, en ik won één van de 3 Hue pakketten die weggegeven werden! Zeer fijn, mijn geeky zelf was in de wolken, en is dat nog steeds. Ware het niet dat wij enkel nog een luchter met E27 fitting hebben voor de lampen boven onze eettafel. En die lampen zitten in blauw melkglas, wat dus het effect van de Hue teniet zou doen.

Niet erg, dachten we, we veranderen de plafonnière aan onze zithoek. Daar is toch iets mis mee: de lampjes gaan abnormaal snel kapot, plus die was te klein voor de ruimte. Ander en beter! Stap 1: aangezien ik de Hue toch bij Zelfbouwmarkt moest afhalen daar eens rustig naar de verlichting gaan kijken. We kochten iets leuks voor de kinderkamer van Aidan om de rijstpapieren bol te vervangen, uit de KICO lijn van Massive, maar vonden geen mooie plafonnière met E27 fitting voor de woonkamer en de Hue. Alles is speciaal nu: speciale LED voetjes, halogeen voetjes, klikvoetjes, noem maar op! Prachtige armaturen, maar niets geschikt of mooi genoeg voor de Hue, de verkoper deed zijn best maar kon ons jammer genoeg niet helpen.

Massive KICO

Dan naar Light Gallery (het voormalige Massive). Heel de toonzaal afgezocht, raad gevraagd aan de verkoper. De E27 fitting is een stille dood aan het sterven, meestal nog gebruikt in hanglampen of plafonnières die de lamp volledig afdekken met een variatie aan melkglas. Maar ons plafond is te laag voor een hangsysteem en ik zie zo’n glazen plaat niet graag.

Google to the rescue, langs alle kanten gezocht, 1 gevonden die we wel OK vonden. Hele diepe zucht.

Tot een collega opperde om eens op Amazon te gaan kijken. Score! Beetje duurder dan voorzien, maar mooi, “sleek” en het belangrijkste: met E27 fitting!

Mantra Pop

Oef, tot zover mijn first world problem. Nog een weekje ongeduldig wachten op de levering en dan vliegen we erin met de Hue!

Geef een reactie