Goede doelen

De eindejaarsperiode is hét moment bij uitstek om goede doelen in de kijker te stellen. Dit jaar vond ik Music for Life van StuBru best wel geslaagd: meer dan 700 VZW’s die zich inzetten voor diverse goede doelen konden hierdoor hun initiatief extra laten opvallen en zo waarschijnlijk meer fondsen ophalen dan andere jaren. Ik had wel mijn twijfels bij een paar van die VZW’s, maar dat is dan weer mijn persoonlijke mening.

Nu MFL13 erop zit is het tijd om nog eens een leuke samenwerking te laten zien: Omnivit is een campagne opgestart waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis gaat, specifiek voor de projecten tegen armoede. Charity 2.0 zou je kunnen zeggen: Omnivit lanceert namelijk een Facebook applicatie, waarbij je bij iedere like of share respectievelijk € 0,10 of € 0,20 doneert aan het Rode Kruis. Klik hier om te liken en te delen, waardoor Omnivit telkens het vermelde bedrag doneert.

Er werd ook aan 10 foodbloggers gevraagd om makkelijke, gezonde recepten te bedenken voor een budget van minder dan 4€ per persoon. Het resultaat is een receptengids, die je binnenkort in iedere sociale supermarkt van het Rode Kruis kan vinden. Hiermee hopen de bloggers de minder bedeelden onder ons inspiratie te kunnen geven om met een klein budget toch lekker, origineel en gezond te koken. Maar de recepten zijn ook beschikbaar voor iedereen op de facebook event pagina, like en share deze recepten, en laat Omnivit je like omzetten in een donatie.

 

Geef een reactie