Die tijd van het jaar

Kindjes kijken er enorm naar uit: de Sint is in het land! Eerst keken we samen naar de aankomst op TV. Dan krijgen we een uitnodiging voor het Sinterklaasfeest van het werk. Manon haar peter woont in Sint-Niklaas, en daar krijgt ze voor haar verjaardag tickets voor de Sint in de piste. Dit jaar vielen die samen.

Zaterdag gingen we dus met zijn allen naar de Kid’s Factory in Waterloo. Een gigantische binnenspeeltuin waar 2 collega’s Sint en Piet verzorgen en elk kind jonger dan 12 een cadeautje krijgt. Tussendoor kunnen de kindjes zich uitleven in de veschillende speelzones en genieten de ouders van een lekker uitgebreid ontbijt. Manon gaf haar brief af, gaf de Sint een handje en ontving haar cadeautje met plezier. Schot in de roos dit jaar: voor Manon het spel Roll-it Junior, voor Aidan een leuke loopauto, hij spurt er al mee in het rond! Aidan zat zelfs op de schoot van Sinterklaas voor de foto, zonder wenen, zijn zus was daar op die leeftijd wat onzekerder over.

imageimage

In de namiddag kwam een vriendin babysitten op Aidan, en trokken we naar de circustent op de Grote Markt in Sint-Niklaas om te genieten van de show “Sint in de Piste”. Het tweede jaar op rij dat Manon haar peter tickets kon bemachtigen voor het circus Herman Renz en hun fantastische show. Ik zat meer dan één keer met open mond te staren naar de circusacts: prachtige paardendressuur, indrukwekkende jongleurs en vooral fantastische evenwichtsacts. De Pieten brachten tussendoor de nodige ambiance en de boeven die het spaarvarken van de Sint kwamen stelen werden ingerekend in een echte politiecombi!

foto’s: Circus Herman Renz

Hierdoor zijn de verwachtingen nu hooggespannen: wanneer mogen er thuis schoentjes gezet worden zodat de Sint de gewenste cadeautjes kan brengen? Is ze flink genoeg geweest om alles te krijgen? De schoorsteen werd al nagekeken zodat Piet er niet in kan komen vastzitten, zoals ze zag in “De zak is zoek”. Spannend!

Geef een reactie