Opruimen

Hebt ge dat al eens geprobeerd? Een zaterdag, 1-jarige en 4-jarige in huis, en ge wil het kot wat opruimen. Zonder grote verwachtingen: gewoon het speelgoed waar ge letterlijk overal over valt wat centreren op een paar plaatsen en in een paar bakken die ervoor dienen.

Dat lukt dus niet hé. Voor elk stuk speelgoed dat ge vastneemt weet één van de 2 kinderen plots weer waar dat voor dient en moet het NU in gebruik. En na een half uur opruimen is de ravage precies nog groter dan voordien.

Wachten tot tijdens het middagdutje van de kleinste is ook niet echt een optie, want dan beslist de oudste net dat er geschilderd zal worden. En ge kunt die ook geen uur in een bad laten soppen samen want dan verschrompelen die zo plus de kleinste is daar nog wat jong voor.

Ik leg mij er dus voorlopig bij neer: écht opruimen zal nog niet voor nu zijn.

Geef een reactie