EmBRUN N°3

De mannen van EmBRUN zijn geen onbekenden meer. Intussen is de band geëvolueerd, en was het tijd voor een derde CD.

Voor mijn is EmBRUN vooral een liveband: heerlijke ambiance tijdens hun bals en dat wilden ze blijkbaar met deze CD ook aan de “offline” liefhebbers laten horen. De CD werd gedurende 4 dagen opgenomen met een live publiek in folkclub t’EY in Belsele. 4 bals met live publiek na elkaar om tot een pracht van een live CD te komen. De muziek werd daarna nog gemastered door Studio Trad.

Ze stelden hun derde album voor op het Boombal in het Baudelopark tijdens de Genste Feesten. 10 jaar bestaan ze nu, en de CD ademt een nieuwe volwassenheid.

De intro doet al veel verwachten, op naar een leuke bourrée in 3 tijden. De “Dabediwals”, track nummer 4, doet eerst wat denken aan een Kadril nummer, maar krijgt snel een eigen identiteit en een heerlijke zweverigheid om op te dansen. De jig “Red Moon” is er ook eentje ronduit klinkt: het ritme, de draailier, komt allemaal mooi samen tot een pompend geheel. Daarna is het wiegen geblazen met de dromige prachtige EmBRUNette. En EmBRUN zou EmBRUN niet zijn als ze niet eindigden met een dolle polka.

Niet meer in originele bezetting, maar met originele nummers blijven ze hun fanbase verwennen met leuke nummers, goede arrangementen en dolle pret.

EmBRUN is: 
Bert Leemans: chromatische accordeon
Harald Bauweraerts: draailier
Pieterjan Van Kerckhoven: doedelzak en sopraansax
Jonas Scheys: basgitaar
Ludo Stichelmeyer: drums en percussie

Je kan hen live aan het werk zien, check zeker de facebook pagina voor de volgende concertdata!

Geef een reactie