Meow!

Zowat mijn favoriete Belgische folkgroep heeft een nieuwe CD klaar. Opgenomen hier vlakbij, in Studio Trad, hebben de mannen van Hot Griselda weer een pareltje bij elkaar gespeeld.

We hebben de CD nu een goeie week in huis en we zijn er weer aan verslingerd, net als hun eerste: een super mix tussen pompende uptempo ritmes en mooie deuntjes. Tracks 5 en 10 zijn op dit ogenblik mijn favorietjes: een scottish genaamd The Empress’ New Clothes en een mazurka (what else) genaamd Ameixoeira Station. Ook de wals in 5 genaamd Empty Streets, Blinded Windows kan ik wel smaken (track 6), en niet veel Vlaams/Nederlandse groepen spelen een Rond de St. Vincent of een Loudeac.

Een voorproefje van 2 andere nummers kan je hier beluisteren via SoundCloud:

Leuke geluidseffecten tussen de nummers door, een uiterst zuivere sound die je haast nergens nog vindt. Met je ogen dicht kan je je bijna inbeelden dat je mee in de studio zit, de nummers worden naast jou ingespeeld, je hoort de de wind in de sopraansax letterlijk ruisen als je een goede installatie hebt. Met de regendruppels op de ramen op een gegeven moment.

Genieten.

Op 23 augustus spelen ze trouwens een set in de grote danstempel op Boombalfestival om 21u30. Niet te missen als je ook maar een beetje van moderne dansbare folk houdt. See you there?

Hot Griselda is:
Stijn Van Beek: pipes, whistles, ewi
Toon Van Mierlo: pipes, whistles, diatonische accordeon, sopraansax
Kapsar Laval: bouzouki, electrische gitaar, gaita
Jeroen Geerinck: gitaar, elextrische gitaar, bodhran

De CD is verkrijgbaar op elk live optreden, in de betere platenzaak of online voor 15€ + verzendingskosten.

Geef een reactie